Milli Eğitim Bakanlığı, fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen ve Anadolu sağlık liselerinde boş kalan kontenjanlar için öğrencilere ek kayıt hakkı verildiğini bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinin, "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" doğrultusunda, öğrenciler tarafından yapılan tercihlere göre puan üstünlüğü esas alınmak suretiyle yapıldığı belirtildi.
Kılavuzda yer alan takvime göre son kayıtların 9 Eylül 2011 Cuma günü saat 17. 00 itibarıyla tamamlandığı anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:
“Sisteme dâhil herhangi bir öğretim kurumuna asıl listeden kayıt hakkı kazandığı halde 5-9 Ağustos tarihlerinde kaydını yaptırması gerekirken kayıtlarını yaptıramayan veya kayıt işlemleri tamamlanmayan öğrencilerin bu okullarda boş kontenjan olması halinde kayıtları 12-13 Eylül 2011 tarihlerinde yapılabilecektir. Bunlardan özel yetenek, mülakat ve beden yeterliliğine tabi tutulacakların 12 Eylül 2011 tarihinde okul müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. "
Açıklamada, fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen ve Anadolu sağlık meslek liselerinde boş kalan kontenjanlara, daha önce ilan edilmiş olan yedek listedeki sıralardan devam edilerek bu okullara kayıt hakkı kazananların 13 Eylül 2011 tarihinde saat 18. 00 itibarıyla ilgili internet adresinden yayımlanacağı belirtildi.
Okulların boş kontenjan sayısına göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 14 Eylül 2011 tarihinden 15 Eylül 2011 Perşembe günü saat 17. 00'ye kadar kayıtlarını yaptırmalarının zorunlu olduğuna değinildi.

 

Haber; R. BAL