Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü İl Danışma Kurulu toplantısı Yusuf Sezer Başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, 2008- 2009 eğitim öğretim yılının sona erdiğini belirterek; " Geçtiğimiz yıl çeşitli nedenlerden dolayı 8 öğrencimizi kaybettik. Bu yıl hiçbir kayıp yaşamadan eğitim- öğretim yılını tamamlamış olmaktan dolayı mutluyuz" dedi
.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın pek çok yeniliğe imza attığını ifade eden Sezer, Bu öğretim yılında da yeni bir sistemle karşı karşıya olunduğunu, e-kayıt uygulamasının, yığılmaları önleyecek bir sistem olduğunu vurguladı.

En iyi okul evine en yakın okuldur

Düzce'de yığılmalar sonucunda bazı okullarda 2'li eğitimin yapılmakta olduğunu, belki de e-kayıt sistemiyle bu durumun sona ereceğini ifade eden Yusuf Sezer, " En iyi okul evine en yakın okuldur sistemini savunduk hep. Şimdi e-kayıt uygulamasıyla bu sistem hayata geçirilecek. Dolayısıyla bizler de, veliler de rahatlamış olacağız. Okulların önünde servis araçlarının yarattığı sıkıntıyı artık görmeyeceğiz" şeklinde konuştu. E-kayıt uygulamasının geçen yıl pilot uygulama olarak başladığını, bu yıl tüm yurtta uygulamaya geçildiğini belirten Sezer, okul öncesi eğitim- öğretimde alt yapı hazırlıklarını tamamladıklarını da sözlerine ekledi.

Yenikent'te 210 öğrenci eğitime başlayacak

32 derslikli bir meslek okulunu Yenikent'te eğitime açtıklarını söyleyen Sezer, " 210 öğrenci bu yıl eğitime başlayacak, böylelikle öğrenci göçünün de önüne geçmiş olduk. Ayrıca Bilim Sanat Merkezi'mizi de açtık. Burada 69 civarında öğrencimiz eğitime başlayacak" şeklinde konuştu.