Düzce belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü Bünyesinde Hizmet Veren Meslek Edindirme Kursları Kapsamında Yarışma Düzenliyor.
Geleneksel el sanatları ya da modern sanatlara kişinin el emeği göz nurunu katarak ‘İLKBAHAR ve YAZ temalı’ ürettiği eserlerin değerlendirileceği yarışmaya başvurular, başladı. Başvuruların 26 Şubat 2010 tarihine kadar devam edeceği yarışmaya katılmak isteyenlerin, kendi uğraşları çerçevesinde hazırladıkları ürünleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Yarışma şartnamesinden bazı başlıklara gelince Şartnamede Yarışmaya 15 yaş ve üzeri tüm bayanlar katılabilir. Seçici Kurul Üyeleri ve birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar. Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce hiç sergilenmemiş ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Yarışmacılar en fazla iki eserle katılabilirler.
Yarışmada derece alan ya da sergilenmeye değer görülen eserler Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından belirlenecek alanlarda sergilenecektir.
Yarışmada derece alan ve sergilenen eserler; sanatçı ismi belirtilerek Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kitap/albüm haline getirilebilir, tanıtım amaçlı olarak takvim, ajanda, ilan, afiş ve broşürlerde kullanılabilir. Eser sahibi bu durumda herhangi bir hak iddia edemez.
Yarışma sonunda şartnameye uymayan eserin tespiti halinde derecesi ve ödülü geri alınır, yerine en yüksek puanı alan bir sonraki eser ödüle hak kazanır.