ODTÜ'de Türban gerginliğine sessiz kalmayarak basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, okula baş örtülü gittiği için bir çok kesimden eleştiri alan Türkçe Öğretmeni Elif Kısa'ya da destek verdi. Kendi giyim kuşamına ve düşüncesine müdahaleye tahammülü olmayanların Elif öğretmene karşı takındıkları tavrın çirkin olduğunu söyleyen Çelebi “ dayatma dönemi son bulmalı” dedi.
Çelebi “ 28 Şubat’ta yemlendikleri odakların talimatlarıyla attıkları manşetlerin hesabını vermekte zorlananların yaşananlardan hiç ders çıkarmadıkları ve ülkeyi kendi çiftlikleri sandıkları görülüyor. Millet artık dayatmalardan da, dayatanlardan da bıkmıştır. Öğrencilerin dahi serbest kıyafet hakkının olduğu bir ülkede kimse öğretmenlerin ne giyeceğine karar vermemeli ve kendi saplantılarını dayatmamalıdır” açıklamasında bulundu.
Kamuda kılık-kıyafet konusunda bir yasak olmadığını ve 12 Eylül'de çıkan bir yönetmelik marifetiyle yasağın uygulanmaya çalışıldığını söyleyen Çelebi “ Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü noktasındaki kararlılığımızın sonucu olarak aldığımız karar gereği başlattığımız ‘Sivil İtaatsizlik’ eylemimiz ise devam etmektedir. Danıştay 12.Dairenin Kamuda kılık-kıyafet ile ilgili kararı ve Kamu Denetçiliği kurumunun açıklamaları ortadadır. Hükümetin de yargı kararları ile Kamu Denetçiliğinin görüşü doğrultusunda bir an önce gerekli düzenlemeyi yapmasını ve ucube yönetmeliğe tutunmaya çalışan art niyetlilerin elini boşa çıkartmasını bekliyoruz” dedi.

 

Haber: M. YILMAZ