Muharrem ayı sebebiyle düzenlenen aşure dağıtım etkinlikleri Düzcelilerin kaynaşmasını sağlarken, siyasilerinde bir araya gelmesine vesile oluyor.

Bugün Osman Kuyumcu Anadolu İmamhatip Lisesin'de düzenlenen aşure dağıtım etkinliğinde yine siyasiler bir aradaydı... Siyasilerin İmamhatip lisesindeki aşure etkinliğine diğer programlara nazaran daha fazla ilgi gösterilmesi dikkat çekti.

 



Etkinliğe; Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Düzce Valisinin eşi Zeliha Su, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ve Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener'de katıldı. Düzcelilerinde davetli olduğu etkinlikte açılış konuşmasını okul müdürü Varol Tayhan gerçekleştirdi. Tayhan konuşmasında muharrem ayının tüm islam alemine hayırlı olmasını dilerken ilerleyen yıllarda da etkinliklerini devam ettireceklerini belirtti.

 



Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı da Osman Kuyumcu Anadolu imamhatip lisesi okul aile birliği başkanı yaptı.

Muharrem ayının tarihçesine ilişkin ve nasıl yaygınlaştığı ile ilgili konuşmayı Osman Kuyumcu Anadolu İmamhtip lisesi öğrencisi 10-c sınıfından Şeyma Aksoy gerçekleştirdi.

 



Tasavvuf müziği korosunun da renk kattığı etkinliğin ardından dualar okunarak pilav ve aşure dağıtımı gerçekleştirildi.


Haber: S.MELEN