OKS'nin açıklanmasının ardından Düzce'nin sıralamada aldığı başarının mimarlarından İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer bir açıklama yaparak duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sezer, açıklamasında sınav sonuçlarının Düzce'nin başarısını ortaya çıkardığını, bu başarıya aileden öğretmenlere kadar herkesin katkıda bulunduğunu ifade etti. Sezer ayrıca Düzce'nin bu yıl altmış dördüncülükten Türkçe Matematik'te 35, Matematik Fen'de de 38. olmasının büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Düzce'nin il olmasının ardından devamlı son sıralarda yer almasına rağmen bir yıl içinde büyük bir başarı göstererek sıralamada ön sıralarda yer alması konusuna da değinen Sezer, geldiği günden itibaren Düzce genelindeki okulların yetkilileriyle devamlı görüş alış verişi içinde olduklarını ve Düzce'nin eğitimdeki başarısı için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Sezer, bundan önceki yıllarda sınavlarda yaşanan olumsuzlukların Düzce'ye yakışmadığını bu yılki gelişmenin ise Düzce'ye layık olduğunu da ifade etti. Yusuf Sezer son olarak ÖSS'de de Düzce'den başarı beklediklerini ama bu başarının OKS kadar büyük olmasını tahmin etmediklerini de sözlerine ekledi.