Günümüzde en çok ilgi gören meslekleri açıklayan uzmanlar, “çağımızın meslekleri tek bir eğitimden değil bir çok eğitimin birleşiminden geçiyor. Geleceğin meslek kolları ise her dönemde cazibesini kaybetmeyen tıp başı çekiyor. Gayrimenkul danışmanlığı, fiyatlandırma uzmanlığı, iletişim, genetik mühendisliği listede devam eden meslekler arasında.” İfadelerini kullanıyor.
Gelecekte de makine, bilgisayar, malzeme, endüstri, çevre ve kimya gibi mühendislik alanlarının da bu listeye adını yazdıracağı ön görülüyor.

Meslek uzmanlarına göre, bazı meslek dallarındaki durum şöyle;
Tıbbın yıldızı parlamaya devam edecek. Nöroşirurji, onkoloji ve genetik uzmanları aranır olacak. Zorlaşan hayat şartları psikiyatristlere ilgiyi artıracak.

Gayrimenkul geliştirme danışmanlığı, dünyada yaygın olmasına karşın Türkiye'de bilinmiyor. Gelecekte bu mesleği seçenler çok cazip imkanlarla karşılaşacaklar. Önlisans bölümleri açılmaya başladı.

Özel televizyon kanallarının çoğalmasıyla birlikte önem kazanan haber spikerliği, bugün gençler arasında en çok tercih edilen mesleklerden birisi.

Bilkent, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nde moleküler biyoloji ve genetik dallarında lisans eğitimi yapılıyor. Üniversite ve TÜBİTAK gibi eğitim kurumlarının yanı sıra yurtdışında da cazip.

Fiyatlandırma uzmanları yeni ürünlerin piyasaya çıkmadan önce gerçek fiyatlarını belirlemek için ön çalışmalar yapar. Ticaretin her zaman revaçta olduğu günümüzde bu meslek grubuna hep ihtiyaç olacak.

Lisans eğitiminin yanı sıra tarım ve ziraat mühendisleri de bu alana geçiş yapabilirler.

İnsanların haber alma ihtiyaçları gelecekte de artarak devam edecek. Bugünün gazetecileri, özellikle savunma, ekonomi, magazin gibi alanlarda uzmanlaşmayı tercih ediyor. Böylece, geçmişteki 'her şeyi bilen gazeteciler' dönemi tarihe karışıyor.

Haber; G. KARDUZ