Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Düzce Üniversitesi’ne yerleşerek lisans ya da ön lisans programlarına kayıt yaptıran öğrenciler, 2019-2020 Akademik Yılı’nın başlaması ile birlikte Düzce Üniversitesi öğrencisi olma ayrıcalığını yaşamaya başlayacak.  

6 binin üzerinde kontenjan ayrıldı
Yeni eğitim-öğretim yılı için 6 binin üzerinde öğrenci kontenjanı ayrılan Düzce Üniversitesi, ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelen öğrencilerin ve ailelerinin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidererek kayıt işlemlerini kısa sürede gerçekleştirdi.
Tercih edilen yükseköğretim kurumları arasında yerini alan Düzce Üniversitesi, kayıtların devam ettiği beş gün süresince kurduğu bilgilendirme stantlarıyla öğrencilerini doğru bir şekilde yönlendirerek kayıt işlemlerinin rahat ve kolay bir ortamda yapılmasını sağladı. Özverili bir şekilde kayıt işlemlerini gerçekleştiren Düzce Üniversitesi akademik ve idari personelleri, öğrencilerin heyecanını ve mutluluğunu paylaşarak onların uyum sürecini kısaltmak için barınma, ulaşım ve burs gibi birçok konuda yol gösterici bilgiler paylaştı.

“Büyük bir heyecan ve mutlulukla karşıladık”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nde eğitim hakkı kazanan yeni öğrencileri büyük bir heyecan ve mutlulukla karşıladıklarını ifade etti.

Düzce Üniversitesi’nin, öğrencilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için büyük bir önem ve gayretle çalışmalarını yürüttüğünü belirten Rektör, eğitim hayatı boyunca üniversitenin sunmuş olduğu nitelikli eğitim-öğretimin imkanlarının yanında öğrencilerin; bilimsel, kültürel ve sosyal olanaklardan da yararlanmalarını ve kendilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlamalarını tavsiye etti.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversitemizde eğitim hakkı kazanan öğrencilerimizi ve onlara emek veren ailelerini tebrik ediyor, yeni akademik yılda tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum.” ifadelerini kullandı.
HABER: C.ÜSTÜNER