Düzce İl Halk Kütüphanesi Toplantı Salonunda Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve merkez ilçede görevli okul müdürlerinin katılımıyla “Kardeş Okul Projesi Tanıtım Toplantısı” yapıldı.

Tanıtım toplantısı projenin amacı ve faaliyetlerinin anlatıldığı bir slayt gösterisiyle başladı.

“Öğretmen ve öğrencilerin iletişimini artırmak, kültürel bir etkileşim yaratmak”
Vali Zülkif Dağlı, projenin amacının yalnızca iki okulun birbirine maddi anlamda desteklemek olmadığını belirterek, dönem sonunda projeyi iyi uygulayanın ödüllendirileceğini uygulamayana da başka türlü bir değerlendirme yapılacağını söyledi.



Dağlı, “Süre olarak 3 yıllık bir süre koyduk. Belki 1’er buçuk yıl izleme değerlendirme biraz daha geniş çaplı bir şey de yapılabilir. Burada amaç, durumu iyi olan okulla durumu iyi olmayan okulu eşleştirmek birbirlerine yardım etsin demek değil. Bu faaliyetlerden yalnızca bir tanesi olabilir. Burada asıl amaç, öğretmen ve öğrencilerin iletişimini artırmak, kültürel bir etkileşim yaratmak. Çalışmalarımızı proje bazlı yapacağız. Proje bazlı çalışamazsak, bizi milli eğitim çağırdı kütüphanede topladı, bir şeyler yapacağız, ay sonu da raporları göndereceğiz, bir şeyler yazarız olayı değil. Dönem sonunda bu projeyi en iyi uygulayan 3 tane okula ayrı bir değerlendirme sistemi yaptıktan sonra ödüllendireceğiz. İyi uygulama yapmayana da değerlendirmelerimizi başka türlü yapacağız.” dedi.

“Bugün Düzce’nin eğitimine katkı sağlamak için buradayız”
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit proje için şu ifadelerde bulundu: “Bugün Düzce’nin eğitimine katkı sağlamak için projeyi başlatıyoruz. Valimizin değerli fikirleriyle bu projeyi olgunlaştırdık ve başlatacağız. Bazı okullarımız var imkanları çok iyi, kendileri için yapacak bir şeyleri kalmamış. Bazı okullarımız da var ki imkansızlıklar içerisinde. Temel amaçlarımızdan bir tanesi imkanı iyi olan okullarımızın imkanı daha zayıf olan okullarımızla paylaşmaları.”



Toplantı kardeş okulların müdürlerinin birbirleri ile tanışmasının ardından son buldu.