24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de kutlamalarla başladı.

Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen törene, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Murat Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.




İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.



Kültür Merkezi’nde görkemli kutlama
Anıtpark Meydanı’nda sona eren tören Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Burada da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptı.

“Görevimiz gönül işidir”
İnsan hayatını doğrudan etkileyen unsurların başında eğitimin geldiğine dikkat çeken Yiğit, şöyle konuştu:

“Öğretmenlerimiz gayretli çalışmaları ile eğitim öğretim alanındaki gelişmelerin tarih boyunca ülkelerin ve medeniyetlerin yükselişinde temel teşkil ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu sebeple bizlere muasır medeniyetler seviyesinin çok daha ilerisini işaret eder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözü çok doğru, yerinde ve haklı söylenmiş bir sözdür. Hemen her alanda baş döndüren hızlı gelişmelerin yaşandığı bir çağda öğretmenlerimizin bu hızlı gidişata ayak uydurabilmeleri kendilerini daima yenilemeleri dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeleri ile ancak mümkün olabilir üretebilen kendi kendine etmekle kalmayıp çevresine faydalı olan özgür ve demokratik müreffeh ve güçlü bir ülke haline gelebilmek için öğretmen faktörünün ne kadar büyük bir öneme haiz olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Unutmayın ki geleceğimizin istikametini belirleyecek bilgi ve donanımla nitelikli ve üretken nesillerin yetişmesi de ancak sizlerin sayesinde mümkün olacaktır. Eğitim sadece fiziki imkanlar teknik donanım veya bilgisayarlarla yapılacak bir faaliyet değildir. İyi yetişmiş görevini çok iyi yapan, öğrencilerini seven ve vizyonu olan bir öğretmenin tarihin her döneminde tüm imkansızlıklara rağmen kendisine emanet edilen toplumlara yön verebildiği insanlığın ortak kabulüdür. Durum böyle olunca eğitim ve öğretim dendiğinde akla gelen öğretmen olmalıdır değerli meslektaşlarım görevimiz kutsaldır. Görevimiz gönül işidir, görevimiz karşılıksızdır yüce dinimizin ‘Oku’ emrinden ve Hazreti Ali'nin Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum anlayışında ilham alarak tüm öğretmen arkadaşlarıma 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum.”

“Öğretmen çok önemli bir yol göstericidir”
Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşma yapan Özkan İşcan Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenliği değerli kılan sözünü anlatarak başladığı sözlerine şöyle devam etti:

“Ulu Önder Atatürk 24 Kasım 1928’de Başöğretmenliği kabul ederek öğretmenliğin değerini şu sözlerle belirtmiştir;  ‘Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım zaferlerle, yaptığım diğer işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir.

“Her 24 Kasım’da hedefler belirlemeliyiz. Şu asla unutulmamalıdır. Öğretmenlik sadece A, B, C öğretmek, işlem yaptırmak, sınıf geçirmek ya da sınıfta bırakmak değildir. Öğretmen insana şekil veren, onu yetiştiren çok önemli bir yol göstericidir.”

“Tıpkı bir güneş gibidir”
Emekli öğretmenler adına konuşma yapan Hatice Çelebi ise şunları kaydetti:

“Öğretmen geçmişin öğreticisidir, geleceğin de kurucusu. Öğretmen taze ruhları yetiştirir. Nesilleri yetiştirir. Gönülleri değil ama ülkeleri fetih eder. Tıpkı bir güneş gibidir, gönüllerle beraber. Etrafını aydınlatırken, karanlıkları da aydınlatır. Öğretmen öğrencisinin kahramanıdır”

Program daha sonra emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim edilmesi, mesleğe aday öğretmenlerin ant içmesi, oratoryo ve gösterilerin sunulması ve en son il düzeyinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödül takdim edilmesiyle son buldu.


Haber: Ö. YILMAZ