Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi El Sanatları Teknolojisi Alanı öğrencilerinin atölyelerde yaptıkları el emeği göz nuru ürünler görücüye çıkardı. Belediye Sergi salonundaki sergiye de yoğun ilgi vardı.
Geleneksel sanatların gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir misyon üstlenen ve öğrencilere iyi bir gelecek vaat etmesi bakımından da büyük önem taşıyan bölümün öğrencileri tarafından yapılan birbirinden güzel çalışmaların yer aldığı el sanatları sergisi, davetlilerden tam not aldı.

 

 

Serginin açılışını ise Vali Ali İhsan Su’nun eşi Zeliha su yaptı. Böyle güzel bir serginin açılışını yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Zeliha Su, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 



Birbirinden güzel ürünlerin görücüye çıktığı sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Melek Özgüner, 3 gün açık kalacak sergiye tüm Düzcelileri davet etti.

 

 

Özgüner, “Türkiye’nin pek çok ilinde el sanatları bölümü kapandı. El sanatlarının yaşatılmasından yanayız. Bunun içinde 3 gün süreyle Düzcelilerle buluşturuyoruz. Dokuma nakış, gibi ürünler ve kermesimiz var. El sanatlarına yönelik ne isterseniz burada bulabileceksiniz.”dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR