Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, Yönetici atamada sözlü sınavının siyasi kayırmalar ve eğitim camiasında iç barışın bozulmasına sebep olmaması için günler öncesinden açıklama yaparak suç duyurusunda bulunmalarına karşın Milli eğitim müdürlüğü tarafından açıklanan mülakat sonuçlarının kaygılarını haklı çıkardığını belirtti.

NOTLAR SÜMEN ALTINDAN ÇIKARILIP VERİLDİ

Mülakat sonuçlarında sendikal ayrım gözetildiği, belli kişi ve kurumlarca referans olunan kişilerin müdür olarak atanabilmesi için sistemli, özel bir çalışma yapıldığı çok açık bir şekilde görüldüğünü öne süren Çakmak, "Komisyon kayırdıkları kişilere yüksek puan vermekle yetinmeyip onları geçebilecek sınav ve hizmet puanına sahip kişilere de olabildiğince düşük mülakat puanları vermiştir. Komisyon tarafından, yıllarca Düzce’de okul müdürlüğü yapan ya da yapmış, başarısı ve liyakati kamuoyu tarafından bilinen arkadaşlarımıza 50’li puanlar takdir edilirken atamak istedikleri yandaşlarına 90’ın üzerinde puanlar verilmiştir.Burada sözlü mülakat yapılmamıştır. Komisyonun oluşturulmasından itibaren sözlü mülakat yapılmamış adeta notlar sümen altından çıkarılıp verildiği görülmüştür."dedi.

Her eğitim ve öğretim yılı başında Düzce’nin eğitim camiasını bölüp parçalayıp yaralayacak, eğitimi dibe vurduracak uygulamalar yapıldığını belirten Çakmak, "Eğitim ve öğretimi, okulu düşünen bir yönetim zihniyeti benimsemek yerine, kişilere ve siyasete hizmetle köşe kapmaca oynamaktadırlar. Koltuğuna güç veren değil, koltuğundan güç alanlar derhal Düzce’nin eğitiminden ve Düzce’den elini çekmelidirler. Burada vicdan muhasebesi beklemiyoruz. Çünkü vicdanlarının olmadığını defaatle ispatlamışlardır."diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DERHAL İSTİFA ETMELİ!

Okullarda binlerce öğrencinin yıllarca hakkaniyet ölçüleri gözetilmeden, liyakat ve yeterliliğe bakılmadan atanan okul müdürleri tarafından eğitim alacağını ifade eden Çakmak," Bu Yapılan bu yanlış sonradan gelen başka siyasetçiler tarafından benzer yanlışların yapılmasına sebep gösterilecektir. Böyle bir hata gafletten öte Düzce’ye ihanettir. Düzce’ye düşman bir insanı getirseniz ancak bunları yapar diye düşünüyoruz.Daha önce şube müdürlüğü görevlendirmelerinde açık bir şekilde kayırma yapan şimdi ise okul ve kurum müdürlüğü atamalarında komisyon başkanı olarak böyle bir adaletsizliğe imza atan Milli Eğitim Müdürü, inandırıcılığını ve güvenirliliğini eğitim camiası nezdinde kaybetmiştir. Bu nedenle derhal istifa etmelidir.Ben buradan tüm Düzce kamuoyuna seslenmek istiyorum. Düzce bu kadar sahipsiz midir? Üç beş kendini bilmez bunları yaparken Düzceliler, Düzce’de sorumluluk makamında olan insanlar bunu izlemeye devam mı edecek? Yanlış hesap elbet Bağdat’tan döneciktir. Ancak bu haksızlık ve hukuksuzluğun altına imza atan komisyon üyeleri ve Milli Eğitim Müdürü Murat YAZICI bu vebali bir ömür, boyunlarında taşıyacaklardır." Ifadelerine yer verdi.

Haber: S. KAŞKIR