2014-2015 akademik yılı içerisinde Düzce Üniversitesi'nde eğitim görmeyi hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 1 Eylül itibari ile başladı. 


Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden üniversite eğitim için Düzce’ye gelen öğrencilerin kayıt işlemleri 5 Eylül’e kadar devam edecek. Düzce Üniversitesi'nde öğrenciler ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda kayıtlardan günler önce hazırlıklar başladı. Yoğunluğun yaşandığı ilk günde kurulan bilgilendirme stantları ile görevliler, gelen öğrencileri bilgilendirerek en kısa sürede kayıt işlemlerinin tamamlanmasına yardımcı oluyor.

 

 

Kayıt yaptıran öğrenciler için kurulan stantlarda öğrencilerin barınma ve ulaşım gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Oluşturulan dinlenme yerlerinde ise öğrenci yakınları üniversitenin tanıtım videosunu izleyerek, Düzce ve Üniversitesi hakkında bilgi sahibi oluyor.

 

 

Emniyet de stant kurdu


Merkezi yerleşkeyi kazanan öğrencilerin yanı sıra, meslek yüksekokullarını kazanan öğrenciler için de günün belirli saatlerinde servis imkânı sağlanıyor. Ayrıca Düzce İl Emniyet Müdürlüğü kurduğu stant ile kayda gelen öğrencilere kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda bilgiler vererek ailelere bu konularda uyarılarda bulunuyor.

 

 

Aileler endişeli


Yeni dönemde öğrenci sayısı 20 bini aşacak olan Düzce Üniversitesi’nde barınma ihtiyacı önemli bir sorun olarak duruyor. Soğancı ve üniversite kampüsündeki mevcut devlet yurtlarının artık yeterli gelmemesi nedeniyle çoğu üniversite öğrencisi özel yurtlarda kalmak ya da ev kiralamak zorunda kalacak. Özel yurtların yüksek fiyatlarının yanı sıra Düzce'de ev kiralarının son yıllarda artış göstermesi ise orta halli ailelerin cebini zorlayacak gibi gözüküyor. Yüksek fiyatlar hem velileri hem de öğrencileri endişendiriyor…


Eğitim için şehre gelen öğrenciler ve aileleri bütçelerini zorlayan yurt ücretleri karşısında kara kara düşünüyor… 
 

 

 

Haber: S. Kaşkır