Düzce merkez Şıralık Mahallesi'nde bulunan "Cumhuriyet Anadolu Lisesi"  ile "Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu, İş Eğitim Merkezi ve İş Okulu" bahçesinin beton duvarla bölünmesi görüş ayrılıklarını beraberinde getirdi.

Bir kesim iki okul bahçesinin ayrılmasını  "engellileri dört  duvar arasına hapsetmek" engelli çocukları "toplumdan dışlamak"  olarak yorumladı. Bu görüş en çok Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu, İş Eğitim Merkezi ve İş Okulu velilerini üzdü.  Gelen şikayetlere karşın okulda duvar çalışmaları devam ederken, bu sabah bir araya gelen Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu, İş Eğitim Merkezi ve İş Okulu velileri, duvarın bölünmesini en çok kendilerinin istediğini belirtti.

 

GÜVENLİK İSTİYORUZ

Veli Gül Hanım Özcan, “bu duvarı çocuklarımıza gelen toplardan dolayı istiyoruz. Onların kaçmasını istemiyoruz.  Oradaki öğrencilerden çocuklarımızın farklı şeyler öğrenmesini istemiyoruz. Ben aynı okul bahçesinde olduğu için çocuğumu 4 yıl okula göndermedim. Şikayetlerimizi geri çekmiyoruz ve duvarın örülmesini istiyoruz. Madem bu duvarı o kadar sorun ediyorlar, çocuklarımıza saygı göstersinler.”derken, Down sendromlu çocuğu olan Mahide Kelebek, “Biz başvuracaktık, müdüre hanım biz müracaat edeceğiz dedi. Allah razı olsun. Başvurdular. Hatta kapımıza da güvenlik istiyoruz. Bizim çocuklarımız normal çocuklar değil.” ifadelerini kullandı.

Veliler, bazı öğrencilerin başında şant denilen mekanizme olduğuna dikkat çekti ve en küçük darbeden zarar görebileceğin belirtti.

Veli Rukiye güler, “liseliler daha hırçın oynuyorlar. Ben 2 yıl önce hamileydim. Top geldi karnıma vurdu. Bizim çocuklarımız hassas, dikkat etmeden oynuyorlar. Toptan sakınmayı bilmiyorlar.”derken, diğer bir veli Neslihan Geriş, “çocuklarımız biranda karışıyorlar. Biz kendimiz istedik. Güvenlik için istedik. Onlarda rahat ederler. Geçen top geldi işitme cihazı düştü bir çocuğumuzun.”diye konuştu.

Yeşil Düzce Eğitim Uygulama Okulu, İş Eğitim Merkezi ve İş Okulu’nda yaklaşık 120 öğrenci bulunuyor. Haziran 2015 tarihinde bahçesinin bölünmesi gerektiği ile ilgili Düzce İli Milli Eğitim Müfettişleri tarafından denetim raporu hazırlandığı öğrenildi.

Haber;S.KAŞKIR