Spor, engel tanımaz… Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 3. sınıf öğrencileri de bu amaçla yola çıktı ve “Spor Engel Tanımaz” isimli bir proje hayata geçirdi. Engelli vatandaşların sosyal hayattan uzak kalmaması için geliştirdikleri projenin odağına sportif faaliyetleri koyan öğrenciler hem sporla ilgilenmeyen hem de aktif spor hayatını bırakan engelli bireyleri hedef kitle olarak seçti. Sosyal Hizmet Müdahalesi dersi kapsamında toplumsal farkındalık yaratıcı bir çalışma ortaya çıkarmak için kafa yoran öğrenciler Nihal Özmen, Şeyma Türkoğlu, Gamze Doğan, Elif Gültekin ve Berrin Beyza Seven engellileri sporla buluşturacakları ilk etkinliklerini 6 Nisan Perşembe günü Akçakoca’da gerçekleştirecek.   
   
Sosyal farkındalık kazandırmak amaçlanıyor
Beş kişilik grubun sözcüsü Nihal Özmen, “Spor Engel Tanımaz” Projesi ve hedeflerini şu ifadelerle dile getirdi: “Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet 3. sınıf öğrencisiyim. Ders kapsamında yürütmüş olduğumuz bir proje var. Projemizin adı “Spor Engel Tanımaz”. Projemiz ile engelli vatandaşlarımızın bir gün bile olsa sporla sosyalleşmesini hedefledik. Ayrıca sportif hayattan kopan engellilerin de  tekrar aktif olarak katılımını sağlamak ve toplumda farkındalık yaratmak için yola çıktık.”

Huzurevinde öğle yemeği de yenilecek
Akçakoca’da yapılacak olan etkinlik kapsamında da bilgilendirmelerde bulunan Özmen şöyle konuştu: “İlk etkinliğimiz sosyal farkındalık etkinliği olacak. 6 Nisan Perşembe günü saat 13:00’da voleybol müsabakası var. Engelli arkadaşlarımızla birlikte o müsabakayı izlemeye gideceğiz. Bunun öncesinde Kızılay Huzurevi’nde öğle yemeği yenilecek daha sonra maç izlenecek. Son olarak da sahil gezisi olacak. Engellileri bir de kampüse taşımayı düşünüyoruz orada bir voleybol etkinliğimiz olacak gönüllü arkadaşlarımızla birlikte.”

Hedef: Sporla sosyalleşmelerini sağlamak
Son olarak projenin yaratıcılarından Şeyma Türkoğlu ise “Engelli arkadaşlarımızın spor yardımıyla toplumsal hayata tekrar katılımını sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca engellilerin spor yardımıyla daha sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için bu farkındalık etkinliğini oluşturmak istedik.” dedi.