Düzce Üniversitesi, fakülte, enstitü ve araştırma merkezleri ile birlikte hızla gelişiyor. Bu kapsamda  Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, enstitünün faaliyetleri, yeni açılan programları ve gelecek hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

232 öğrenci eğitim görecek

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde, 2016-2017 eğitim-öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programları için 10 kişilik yatay geçişle birlikte toplam 64 kontenjan ayrıldığını ifade eden Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, enstitüde yeni başvuruların ardından 232 öğrencinin eğitim göreceğini dile getirerek, şimdiye kadar 70 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Yeni ve açılması planlanan dallar 

Yeni açılan ve açılması planlanan anabilim dalları hakkında önemli bilgiler veren Prof. Dr. Özmerdivenli, “Bu sınav döneminde ilk kez öğrenci kabul edeceğimiz bölüm, Klinik Psikoloji Anabilim Dalı’dır. Yeterli öğretim üyesi sağlandığı ya da ortak program şartları oluştuğu taktirde ilk etapta; Sosyal Hizmet, Genetik Danışmanlık ve Aile Danışmanlığı Bölümlerini de açmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere tavsiye: Akademisyenliği sevin

Son olarak lisansüstü eğitim görmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, “İlk tavsiyem, öncelikle akademisyenliği sevmeleri”dir. Sonrasında araştırma, yabancı dil ve istatistik konularında kendilerini yetiştirmelerini, geliştirmelerini ve ALES’ten yüksek puan almalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Haber; C. ÜSTÜNER