Düzce Belediyesi organizasyonu ile Düzce'ye gelen Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak Müftülük Konferans Salonunda 17 Aralık ve Sonrası konulu bir konferans verdi. Konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Düzce Milletvekilleri İbrahim Kokmaz ve Osman Çakır, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş ve Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber de konferansı dinleyenler arasında yer aldı.


Konuşmasına, Mondros Ateşkes Antlaşmasının imzalandığı 30 Ekim 1918 tarihinin kara bir gün olduğunu anlatarak başlayan Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak Konuşmasın bütününde Türkiye’nin küresel denge içindeki yerini hayatından kesitlerle aktardı. Hakan Albayrak, 1974’te Almanya’da olduğunu ve bir gün sabahın erken saatlerinde annesinin televizyon seyretmeye hazırlandığını söyledi. Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Ocak 2009'da Davos'ta düzenlenen, "Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli" paneli sırasında "one minute" dedikten sonra Dünyada atmosferin değiştiğini belirterek, "Yeni bir dünyaya adım attık" dedi.

 

 

 

TAYYİP ERDOĞAN BİR KAHRAMANDIR


Albayrak, "Bizim artık sahici kahramanlarımız var. Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan, günümüzün İslam kahramanlarıdır. İnsanın hem çağdaşı hem de aynı dönemde yaşadığı insanlar hakkında böyle bir tespitte bulunması zordur. Bir tarihçi der ki 'Bir anın tarihi bir an olduğunu tarihçiler anlamaz, gazeteciler anlar.' Ben de gazeteci içgüdülerime güvenerek tarihi bir an olduğunu düşünüyorum. Recep Tayyip Erdoğan, İslam tarihinin günümüzdeki en büyük kahramanıdır ve bu kahramanlık sözde kalan bir kahramanlık değildir." dedi.

 

 

ÜLKEMİZE VE ÜMMETE SAHİP ÇIKALIM


Türkiye'nin liderliğinin her geçen gün daha da netleştiğini ifade eden Hakan Albayrak, Türkiye'nin dünya siyasetinde artık aktif bir aktör olduğunu söyledi.


Albayrak" Türkiye tehdit ve şantajlara boyun eğmediği ve güçlü şekilde ayakta kalmaya devam ettiği zaman dünyanın en özgür ülkesi olacaktır. Dünya son şeytanlarını toplamış son gayretini göstermektedir. Türkiye bunu da atlatabilirse insanlığın şefkatli fedaisi olacaktır. Bu nedenle ülkemize ve Ümmete sahip çıkalım. Türkiye insanlık namına hak için, hukuk için, Hürriyet ve adalet için, insanlığın vicdanı olarak taarruzdadır. 30 Mart yeni bir dünya için, Türkiye'nin ve İslam dünyasının şahlanışı için çok önemlidir"dedi. 

 

YENİ TÜRKİYE'Yİ İSTEMİYORLAR


Birilerinin yeni Türkiye'yi istemediğini, eski Türkiye'yi istediklerini belirten Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu hükümet, Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan, bazı sanatçılar bizler yeni Türkiye'yiz. Birileri yeni Türkiye'yi istemiyor, eski Türkiye'yi istiyorlar. Fethullah Gülen cephesinin yabancı resmi yayın organları daha 17 Aralık tarihinin ilk süreçlerinde 'Biz hükümet ile niye bozuştuk' diye bir manifesto yayınladılar. Yangının üzerine devamlı körükle giden, Eski Türkiye'yi isteyen adamlar ve bunu onlardan isteyen birileri var. Biz artık uluslararası sistem ağlarının çarkına çomak sokan bir Türkiye'yiz. Her yere hizmet ediyoruz. Gittikçe nüfus alanımız genişliyor. Dünya sistemi bizi şuanda kaldıramaz. Bizim tekrar diz çökmemizi istiyorlar"

 

 


Konferansın sonunda Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Hakan Albayrak'a 3 boyutlu hat sanatçısı Hayrullah Altay'ın bir eseri ile çiçek hediye etti.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır