Ülke geneli sınavlarda bir türlü istenile başarıyı sağlayamayan ve iller sıralamasında genellikle sadece doğu illerini geride bırakabilen Düzce’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir projeye imza atıyor. Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in isteğiyle 2016-2017 eğitim-öğretim yılında “Denge ve Başarıya Bir Adım Projesi” tüm il genelinde uygulanmaya koyuldu.
Ortaokul ve liseleri kapsayan proje ile öğrencilerin sürekli değerlendirilmesi amaçlanırken bu sayede de eğitim kalitesini ve öğrenci başarısını artırmak hedefleniyor. Proje sonunda YGS ve TEOG gibi sınavlarda ilimizin genel başarısını en az %20 oranında artırması hedefleniyor.
Proje ile gelecek yeniliklerden ilki daha önce okul inisiyatifine bırakılan deneme sınavlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenmesi olarak göze çarpıyor. Çeşitli yaş gruplarında dönemlik 2 veya 3 deneme sınavı yapılması planlanıyor. Deneme sınavlarındaki sonuçların değerlendirilmesi ve başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi planlanıyor.

Ev ziyaretleri yeniden başlıyor…

Projenin dikkat çeken detaylarından biri de ev ziyaretlerini kapsıyor. Artık öğretmenler okullarda belirli öğrencilerden sorumlu olacak ve bu öğrencilerin her türlü gelişimini yakından takip edecek. Koçluk sistemi olarak da adlandırılan bu sistemde öğretmen ve idareciler, öğrencilerin eğitim ortamını görmek için ev ziyaretleri de yapacaklar.
Son yıllarda okul binalarının yenilenmesi, prefabrik binalardan kurtulunması, Fatih Projesi ile teknolojik altyapıların üst düzeye çıkarılması ile eğitimde atılımların sürdüğü Düzce’de “Denge ve Başarıya Bir Adım Projesi” nin yaratacağı etki merakla bekleniyor.


Edinilen bilgilere göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek bir basın toplantısıyla proje hakkında kapsamlı bilgi kamuoyuna duyurulacak.