Milli Eğitim Bakanlığı sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayanlara evde veya hastanede yatarak tedavi gördüğü sürede eğitim veriyor. Düzce’de de 2013-2014 yılı itibariyle Kaynaşlı’ da 1,merkezde 7 öğrenci olmak üzere 8 öğrenci bu eğitimden istifade ediyor.

 

 

8 yaşındaki Eren Sağlam’da evde eğitim gören öğrencilerden biri… Boğaziçi İlköğretim Okulu’nda eğitim gören Küçük Eren sağlık sorunları nedeniyle okula gidemedi. Bir tanıdıkları vasıtayla evde eğitim programından haberdar olan Sağlam ailesinin başvurusu üzerine Eren evde eğitim almaya başladı. Eren şimdi Sağlık sorunları ile 2 yıldır evde eğitim görüyor. Evde eğitimden Öğrenci ve ailesi çok memnun.
Hafta içi saat 15.00 -17.00 arası eğitim alan Eren, öğretmenin gelmesini dört gözle bekliyor. Öğretmeni Burak Çoban’ı kapıda karşılayan Küçük Eren, derslerini de aksatmıyor.
Evde eğitim görmesine rağmen derslerinde oldukça başarılı olan Küçük Eren’in tek isteği arkadaşlarıyla birlikte okul sıralarında eğitim almak.

 



Ders veren öğretmen, Burak Çoban evde eğitimin çok yararlı bir proje olduğunu söyledi.

Çoban, “Evde eğitim hiçbir bireyimizin eğitim dışına eğitemeyeceğinin en güzel örneği. Sonuçta çocuk gelemiyorsa sağlık yada zihinsel özrü nedeniyle gelemediğinde çok güzel bir uygulama. Eren de çok hevesli öğrenmeye aç bir çocuk. İnşallah onu sınıf ortamında da görürüz.” dedi.

 



Evde eğitim hizmetinden yararlanan Eren, kayıtlı bulunduğu okulda uygulanan öğretim programlarından sorumlu. Evde eğitim alan bireyin başarı durumunun değerlendirilmesi, kayıtlı bulunduğu okuldaki diğer öğrenciler aynı şekilde yapılıyor... Öğrencilerin bir dönemi geride bırakmak için gün saydığı bu günlerde küçük Eren de karnesini evde alacak.

 

Haber: S. KAŞKIR