Düzce Üniversitesi Mehmet Zahit Kevseri Dini İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından“Mehmet Zahid Kevseri’nin İslam dünyasındaki yeri ve önemi” konulu konferans düzenlendi. Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans salonundaki etkinlikte Mehmet Zahid Kevseri’nin Kahire’de yanında bulunan ve kendisinden dersler alan talebesi, Düzce'nin yetiştirdiği bilim adamlarından Dr. Muzaffer Özcanoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansa Vali yardımcısı Salih Karabulut, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Düzce Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve İslam Tarihi Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Faruk Ermemiş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ankara Üniversitesi  Dil tarih Coğrafya Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Dr. Muzaffer Özcanoğlu, Kevseri Ezher Ulemasının bir numaralı delegesiydi” dedi

Konferans sonunda konuşan Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, Özcanoğlu’nun kendisinde iz bırakan isimlerden biri olduğunu belirtti.Düzce Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç konferans sonunda Özcanoğlu’nun kendisinin edebiyata olan ilgisinin  duymasına yol açan biri olduğunu belirterek a teşekkür etti.

Genç ve Bayraktar tarafından Özcanoğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi ile konferans sona erdi.

haber;E.TAYHAN