2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısı ile ülkenin birçok yerinde etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Farabi Anadolu Lisesi, örnek bir davranış sergileyerek hem farkındalık oluşturmayı hem de bilgi vermeyi amaçlayan etkinlikler düzenlemeye başladı.



“Destek vermenizi bekliyoruz”

Lösemili Çocuklar Haftası’nın, 2 ve 8 Kasım tarihleri arasında bütün Türkiye’de kutlandığını ve bu kapsamda okullarında etkinlikler yürüttüklerini belirten Farabi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Ablak, şunları kaydetti;
“Bu sabah bayrak töreninde çocuklarımıza genel bilgi verilmiş, sınıflarda sorumlu öğretmenlerimiz tarafından etkinlikler yürütülmektedir. Öğrencilerimiz farkındalık oluşturmak ve lösemili çocuklara destek olmak adına, etkinliklerini okul içi ve dışarısında ayrıca sosyal medyada devam ettireceklerdir. Bu etkinliklere katılarak farklılık oluşturmak için sizlerin de destek vermenizi bekliyoruz.”



“Lösemili kardeşlerimiz için yaptım”

Hazırladığı kumbara hakkında bilgi veren Farabi Anadolu Lisesi öğrencilerinden İrem Düşünceli, “Ben bu kumbarayı lösemili kardeşlerimiz için yaptım. Okul olarak onlara bağış yapıyoruz” dedi. Okulda düzenlenen etkinlikler kapsamında aldıkları bilgiler ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Düşünceli, “Çok hoşuma gitti, onların yerine koydum kendimi. Okulca onlara bağış yaptığımız için çok memnun oldum. Ben bu konu hakkında çok detaylı bir bilgiye sahip değildim. Öğretmenlerin yardımı ile detaylı bilgiye ulaştık” şeklinde konuştu.

Kumbarası hakkında bilgi veren bir diğer öğrenci Albina Atbinici, “Bunu lösemili kardeşlerimize bağış toplamak için yaptım. Okul olarak para toplayıp onlara göndereceğiz” dedi.



“Onları dışlıyoruz, bunu yapmamamız lazım”

Okul bünyesinde yapılan etkinliklerle ilgili bilgi veren Farabi Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Sevinç ise “Farabi olarak lösemili çocukların farkını sizlere göstermek istiyoruz. Onlar bu maskeyi çevreden mikrop kapmamak için takıyorlar. Ama biz onlar bize mikrop yayıyor gibi düşünüyoruz ve onlardan uzaklaşıyoruz. Onları dışlıyoruz, bunu yapmamamız lazım. Biz de 2 ve 8 Kasım arasında bulunan bu hafta içerisinde kendimizi onların yerine koymak için okulda maskeler ile gezeceğiz. Turuncu kurdeleler ile gezeceğiz. Bu kurdeleler onları temsil ediyor”  ifadelerinde bulundu.