Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman sözlerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimdeki sorunları görmezden geldiğini belirterek Türk Eğitim-Sen olarak gündemlerinde ülkenin eğitim sorunlarının yer aldığını belirtti. Şişman, Düzce’nin eğitimde son sıralarda yer almasının faturasına İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’a keserken başarı için gerekenleri sıraladı.

“HANGİ AKLA HİZMET ETMEKTEDİR?”

Bakanlığı yaptığı uygulamalarla okullar moral ve motivasyonun bozulmasında etkili olduğunu söyleyen Şişman, öğretmenlerin mesleki ve özlük kazanımlarıyla ile ilgili ümitsizliğe düşmesine neden olduğunu dile getirdi. Şişman, “Bakanlığın 2016 yılında atanacak öğretmenlere sözlü sınav getirdiğini hatırlatan Şişman, müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı sınavı açan Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik yaparak 4 yılını dolduran müdür yardımcıları ve müdür başyardımcılarının okul müdürünün inhasıyla görev süresinin uzatılması sağlamıştır. Bakanlık yetkililerine buradan sormak istiyorum. Hem sınav açıp hem de okul müdürünün inhasıyla mevcutların görev uzatmak hangi akla hizmet etmektedir? Milli Eğitim Bakanlığı adaletin tesis edilmesi noktasında da sınıfta kalmıştır.” İfadelerini kullandı.

“DÜZCE’NİN EĞİTİMDEKİ SIRALAMASI ÜLKE ORTALAMASININ ALTINDA KALDI”

Düzce’nin eğitimdeki sıralamasıyla Batı’daki iller arasında son sıralarda yer aldığının öğürüldüğünü kaydeden Şişman, sorunların teşhisinin doğru yapılamadığını savundu. Şişman, “Müdür atamaları eğitime beklenen katkıyı yapamamıştır. Düzce’nin eğitimdeki sıralaması ülke ortalamasının altında kalmıştır, hak ettiği yere ulaşamamıştır. Bunun en büyük sorumlusu ise ilimizde eğitimi yöneten aslında yönetemeyen İl Milli Eğitim Müdürü ve Personel Atamalarından Sorumlu Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü’dür. Siyasi idare ise bu kişilerin arkasında durarak başarısızlığa çanak tutmasıdır. Sorumluluk makamındaki bu kişilerin eğitim çalışanların sorunlarını çözmek yerine varlık sebepleri olan yandaş sendikadan aldıkları talimatları yerine getirmeleri, hukuk kararlarını uygulamamaları sebebiyle istifaya davet ediyoruz. Hukuk birgün herkese lazım olacaktır. Mücadelemiz devam edecektir.”

“DEĞİŞMEDİĞİ SÜRECE DÜZCE OLARAK KAYBETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Başarısızlığın nedenleri olarak gördüğü konulardan bazılarına değinen Şişman, “Taşıma sorunu dönem sonuna kadar çözülemedi. Hatalı norm kadro girişleriyle öğretmenleri mağdur edilen, yönetmeliklerden bir haber yöneticilerin olduğu ilimizde başarıyı yakalamak mümkün değildir. Bunlar değişmediği sürece Düzce olarak kaybetmeye devam edeceğiz.” dedi.

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE BİR KARMAŞA YAŞANMAKTADIR”

Düzce’de eğitim camiasında görev yapan isimlerin mutsuz olduğunu dile getiren Şişman, herkesin kendisini baskı altında hissettiğini ifade etti. “Birbirine karşı güven olmayan bir ortamda başarı gelmez. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bir karmaşa yaşanmaktadır. Oradaki birçok görevli işine hakim bir şekilde işini yapmaya çalışmakta ama yöneticiler birilerinin dayattıkları talepler doğrultusunda iş yaptırmaya çalışmaktadır. Bu durum, memurları huzursuz ediyor.”

Şişman başarı için çalışmaya tepeden başlanması gerektiğini belirterek yöneticilerin kucaklayıcı bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini paylaştı. “Huzur ortamı sağlanmalıdır. Yoksa yıllarca başarı gelmez. Eğitim camiasının birbirine sahip çıkması gerekmektedir. Öğretmenler zarar görmekten korkuyor.”

Şişman son olarak “Danışman Öğretmenlik uygulaması, aday öğretmenlere baskı aracı olarak mı?” kullanacağı sorusunu yöneltti.

Haber:Y.SEVER