Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren okullarda öğrenci kıyafetlerinin serbest olması ve öğrencilerin üniforma veya önlük giyme zorunluluğunu ortadan kaldırılması konusunda karar aldı. Uygulamanın hemen başlayıp başlamayacağı ise okul müdürlüklerinin inisiyatifine bırakıldı. Okul müdürlerinin isterlerse bu uygulamayı bu yıl itibarıyla başlatabilecekleri bildirildi. Komşu illerde bazı okullarda karar alınır alınmaz uygulama başladı. Ancak Düzce’de öğrenciler serbest kıyafet uygulamasına pek rağbet göstermedi. Kararın üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen öğrenciler okul kıyafetlerinden henüz vaz geçmedi. Bu da Düzce’deki öğrencilerin uygulamaya pek sıcak bakmadığını gösterirken, bakanlık tarafından serbest kıyafet uygulaması kararının ilk alındığı tarihlerde mikrofon uzattığımız bir çok veli de bu uygulamaya karşı olduğunu söylemiş, kararın öğrenciler arasında rekabete yol açacağını savunmuştu.
Güvenlik açısından sakıncalı
Devlet okullarında hal böyle iken Düzce’deki özel okullarda serbest kıyafet uygulamasına pek sıcak bakmıyor. Okullara giriş çıkışlarda güvenliği sağlanabilmesi ve formalarından dolayı öğrencilerin ayırt edilebilmesi için şimdilik uygulamayı başlatmama kararı alan özel okulların, denetimin zor olacağı düşüncesi ile  böyle bir karar aldığı öğrenildi.
Ankette Hayır çıktı
Öncü Televizyon İnternet Sitesi’nde yer alan “ Okullarda serbest kıyafet uygulamasından memnun musunuz” başlıklı anket bugün başlamasına rağmen büyük ilgi gördü. Öğrenciler serbest kıyafet uygulamasına henüz ilgi göstermezken, anketteki tıklama sonuçları da Düzce halkının büyük çoğunluğunu uygulamaya sıcak bakmadığını gösterdi. Oylama sonuçlarına bakıldığında , yüzde 84,4 oranı ile HAYIR, yüzde 15,6 oranı ile ise EVET oyu kullanıldı.

 

Haber; H. İŞCAN