Eğitimde öncü duruşu ve yenilikçi anlayışı ile tanınan Safir Koleji’nin Düzce Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği “1. Düzce Kitap Fuarı” 3. gününde de ilgi görmeye devam ediyor.

Yüzlerce kitap ve onlarca yayın evini bir arada bulunduran fuara gelen kitapseverler, stantlar arasında kuyruklar oluşturdu

Dev organizasyonu ziyaret eden Düzceliler, düşüncelerini ve değerlendirmelerini ise Öncü Haber ile paylaştı.



“İnsanlara katkı sağlayacak”

Birçok kitabı bir arada görmüş olmanın mutluluğunu yaşayan Oğuzhan Kuş, fuarın Düzce’ye katkısını şu şekilde dile getirdi:

“İyi, güzel bir fuar. Bir sürü kitap bir arada. Bu fuar insanların okuma becerisini geliştirip, insanlara katkı sağlayacak.”



“Kitap çok yönlü bir şeydir”

Fuarın Düzce’ye katacaklarını değerlendiren Behlül Çakmak ise şu ifadeleri kullandı:

“Bir çok kitapta farklı başlıklar altında önemli yazarların kendi evrenlerini anlattığı kitaplar burada. Genellikle macera kitapları daha çok ilgimi çekiyor. Ama arada siyaset de okurum. Okuma alışkanlığı ve pek çok anlamda katkı sağlayacaktır. Kitap çok yönlü bir şeydir, herkese hitap eder. Okumayanlar belki kendilerine hitap eden kitaplar bulacaktır. Onlar da okumaya başlar.



“Eğitim çok önemlidir, o da okumakla başlar”

41 yıllık öğretmen olduğunu ifade eden Osman Yılmaz, şunları kaydetti:

“Biz öğrencilerimize devamlı suretle okumalarını tavsiye ederiz. İnsanların yaşamı okumaktan geçer. Kültürlü bir toplum için eğitim çok önemlidir. Bu da okumakla başlar. Türk Toplumu, özellikle son okumaktan uzaklaştı. Bunun için bu gibi fuarlar eğitimimize büyük katkı sağlayacaktır. Sadece Düzce için değil, keşke Türkiye genelinde böyle fuarlar açılsa, insanların eğitimine büyük katkı sağlanır. Ben tüm Düzcelileri bu fuara davet ediyorum.”



“İlimizde olduğu için biz çok memnunuz”

Düzce’ye böyle bir fuarın kazandırılmasından duyduğu mutluluğa vurgu yapan Turgut Atabey ise şunları söyledi:

“Düzce için çok büyük bir şey. Önemli bir ilerleme. Kitap okurlar olarak böyle bir şeyi bekliyorduk. Umarız ilerleyen dönemlerde ilerleme kaydedilir. Kitap, kültür katacak. İnsanlar kitap okumaya yönelecek. Daha önce İzmit’te yapılmıştı. Düzce’de yoktu. İlimizde olduğu için biz çok memnunuz. Düzce için büyük bir katılım. Bu kadar okuyan varsa Düzce Halkı için çok güzel bir şey.”


Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN