Düzce Doğa Çocuk Üniversitesi Anaokulu kendine özgü eğitim modellerini öğrencilerine uygulayarak onları hayata hazırlamaya devam ediyor. Öğrencilere tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığı kavramlarını eğlenceli bir etkinlik aracılığıyla kazandırmayı hedefleyen sosyal sorumluluk projesi ‘Garfield Kitap Kumbaram’ tüm yaş gruplarında öğrenim gören öğrencilere uygulandı.


Proje, kitabın ve tutumlu olmanın önemini çocuklara eğlenceli bir gösteriyle anlatılması ve Garfield Kitap Kumbaram’ın dağıtılması ile başladı. 7 gün boyunca harçlıklarını kumbarada biriktiren öğrenciler, 1 haftanın sonunda kumbaralarından çıkan birikimler ile kendi tercih edecekleri kitapları satın aldı. 



Öğrencilere birikimin öneminin çeşitli metotlarla aşılandığı proje kapsamında dünyanın en meşhur kedisi Garfield, Düzce Doğa Çocuk Üniversitesi Anaokulu’na gelerek öğrencileri ziyaret etti.



Kumbaralarındaki paralarla kitap satın alan öğrenciler, Garfield’le birlikte dans ederek eğlenceli dakikalar yaşadı. Satın aldıkları kitaplarla kum havuzunda boyama yarışı yapan öğrenciler yaratıcılıklarını konuşturdu.



Öğrencileri kitap okumaya da teşvik eden proje, renkli görüntülerle son buldu.

Haber:Y.SEVER