Düzce ortalama olarak 30. sırada, sınav puanına göre ise 6. sınıflarda 33., 7. sınıflarda ise 28. sırada yer aldı. Geçen yıl yapılan SBS'de ise ortalamada 35. sırada olan Düzce bu yıl 5 sıra yükseldi.
SBS sınav sonuçlarının elde edilmesinden sonra, bu yılki ÖSS de Düzce'de yaşanan başarı düşüklüğünün ilköğretime yansımadığı görüldü, ÖSS sıralamasında düşen Düzce, SBS'de orta sıralarda yer aldı. ÖSS'de yaşanan başarısızlığın tartışmaları hala devam ederken, ilköğretimde yaşanan bu sonuçların ve elde edilen başarının ÖSS'ye yansıması için zamana ihtiyaç olduğu bildirildi.
Seviye belirleme sınav sonuçlarına göre,
6. Sınıflarda; Ortalama Sınıf Puanı’na göre 30. sırada, Ortalama Seviye Belirleme Sınavı Puanına göre 33. sırada yer alıyor.
7. Sınıflarda; Ortalama Sınıf Puanı’na göre 30. sırada, Ortalama Seviye Belirleme Sınavı Puanına göre 28. sırada yer alıyor. 8. Sınıflarda;Ortalama Yerleştirme Puanına göre Düzce 41. sırada. ÖSS'ye yansıması için zaman gerekiyor. Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, Anadolu statüsündeki Liselere ve Fen Liselerine öğrenci yerleştirmede henüz 2. tercihlerin gerçekleşmediği,geçen yıla oranla sayısal verilere göre daha çok öğrenci yerleştirileceği, 2. tercihlerin sonunda (15 Ağustos sonrası) ise oranın daha çok artacağının tahmin edildiği bildirildi.
Ayrıca yapılan açıklamada, uygulanan İnteraktif Eğitim Projesinin semeresini gösterdiği, bu sonuçların, bu yıl düşük başarı elde edilen ÖSS’ye yansıması için zamana ihtiyaç olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Eğitime ve dolayısıyla insana yapılan yatırım, güçlü, mutlu ve parlak bir geleceğin kurucusudur. Uygarlık seviyesinde hak ettiğimiz konuma gelmemiz ancak, eğitimle mümkündür. Bu yönde çalışmalar sürdürülmektedir.” ifadelerine yer verildi.