Düzce Belediyesi ile Beyazay Derneği ortaklığında hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hibe almaya hak kazanan "Geleceğe Dört Nala" Projesi'nin açılış toplantısı renkli görüntüler eşliğinde yapıldı.

Tanıtım toplantısı yapılacak çalışmaların yer aldığı görüntülerle başladı. Proje hakkında konuşan Başkan Keleş, projede önceliklerinin çabalarının boşa gitmemesi olduğunu projede yer alacak 30 çocuktan bir tanesinin bile projeyle istediğini yapmaya başladığında hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.Projelerde önemli olanın kurumsallık ve sürdürülebilirlik olduğunu kaydeden Keleş, projenin adından yola çıkarak bu tür çalışmalara dört nala devam edeceklerini aktardı.

Vali Yardımcısı Salih Karabulut projede emeği geçenlere teşekkür ederken, Milletvekili İbrahim Korkmaz projenin adının da amacı gibi çok güzel olduğunu engelli çocukların yüzlerinin gülmesinin yeterli olacağını ifade etti.

Projeye öncülük yapan Beyazay Derneği Düzce Şubesi adına konuşan Başkan Nurullah Çelebi, Düzce Valisiyken engelli vatandaşlara önem veren bu kapsamda okul öncesi anaokulu bulunmayan ve yaptığı çalışmalarla anaokulu kazandırılmasını sağlayan Vali Ali İhsan Su’ya teşekkür etti. Çelebi, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin (OÇEM) temelini atacaklarını ifade etti.

Tanıtım toplantısında Sinevizyon gösterisinin ardından proje koordinatörü Ebru Batum proje detaylarını sunumla anlattı.Batum projenin özel amaçlarına değindi.Yapılan konuşmaların ve sunumun ardından engelli çocuklar için bir sürpriz yapıldı. Toplantının yapıldığı salona iki tane midilli olarak ifade edilen ve eğitimde yer alacak atlar getirildi. Salondaki engelli çocuklar sürpriz karşında oldukça mutlu oldu.

Toplantı Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci grubundan oluşan orkestranın müziği eşliğinde verilen yemekle son buldu.

Haber;Y:SEVER