Düzce Üniversitesi’nde 24 Nisan -10 Mayıs tarihleri arasında İTÜ Gezici Bilim Merkezi İşbirliği düzenlenen“Bilim Şenliği” etkinlikleri bugün başladı.
Bilim şenliği Düzce üniversitesi konferans salonunda Mühendislik Fakültesi Dekanı Fehmi Erzincalı’nın açılış konuşmasıyla start aldı.

Erzincanlı açılış konuşmasında “Hayal edin, hayallerinizi kısıtlamayın.   Hayal edin bir şeyler tasarlayın o tasarılarınızı ortaya koyun. Geçmişte hayal edilen birçok şey bugün hayatımızın içinde. Hayal ettikçe bilim adamı, bilim kadını olursunuz.” Dedi. 

Bilim şenliği kapsamında  Düzce Üniversitesi Merkezi Derslik Binası Bilim Katında “İTÜ Gezici Bilim Merkezi” kuruldu.

Bilim şenliğine gelen öğrenciler, gezici bilim merkezini gezerek İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin derslerinde gördükleri bir çok teorik bilgiyi uygulamalı şekilde öğrenme imkanı bulacak.

10 Mayıs’a kadar açık kalacak bilim merkezini Düzce’deki lise öğrencileri belirlenen gün ve saatlerde ziyaret edecek. Merkezde görevli olan öğrenciler, ziyaretçi öğrencilere hem eğitim birimlerinin nasıl çalıştıkları konusunda yardımcı olacak hem de öğrencilerin sorularına cevap verecek.

Bilim Merkezde görevli alan öğrencilerden Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencisi Bişar Alpağut “ Bu İstanbul Teknik Üniversitesi gezici bilim merkezinin düzenlediği bir organizasyon. İTÜ öğrencilerinin kendi fizik derslerinde gördükleri teorik birkaç formülü uygulamalı olarak lise öğrencilerine gösterilecek. Üniversitemizin amacı Düzceli gençlere, teori olarak görülen bilgileri uygulamalı olarak göstermek. “dedi.