SGK'ya ilk adımın sertifikası

Çağımızın olmazsa olmaz meslek guruplarından olan ve ilk kez ilimizde açılan Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencileri SGK İl Müdürlüğü tarafından 40 saatlik eğitime tabi tutularak gösterdikleri başarının emaresi olan sertifikalarını aldılar.

SGK İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Düzce Üniversitesinin Sosyal Bilimler Meslek Yükesek Okulu Sosyal Güvenlik Bölümü öğrencilerine yönelik verilen "Güncel Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Taşra Organizasyon Yapısı" konulu 40 saatlik eğitim programı sonrasında sertifika töreni düzenlendi. Törene SGK İl Müdürü Erkin Avcı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prf. Dr. İlhan Genç'in yanı sıra eğitim alan öğrenciler katıldı.

Törende konuşan SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Sosyal Güvenlik bölümünün ilk kez Düzce Üniversitesi'nde açıldığını hatırlatarak kurum olarak bölümün emrinde olduklarını söyledi.

"Gönül rahatlığıyla devretmeliyim"

Gelecekte Sosyal Güvenlik Kurumunda çalışacak olan öğrencilere hizmetin en iyisini verdirebilme amacı ve gayreti içerisinde olduklarının altını çizen SGK İl Müdürü Avcı, öğrencilere yönelrek önemli bir kurumda iş başı yapacaklarını duyurdu ve şu ifadeleri kullandı: "Biryandan evinize ekmek götürürken diğer yandan topluma çok yararlı bir iş yaptığınızı unutmayın. Yaptığınız işten zevk almalısınız. Memlekete yararlı olamalısınız. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum size gelen özellikle emeklilerimizin işlemlerini bir önce yapıp onların aylıklarını bağlayın.Yapılan işte mesai mefrumu gözetmemek lazım. Şuan bizim bulunduğumuz görevi gönül rahatlığıyla sizlere devretmek istiyorum."



"Artık devlet sizsiniz"

Bölümün üniversitenin çok özel bir birimi olduğunun altını çizen Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç, Sosyal Güvenlik kurumu tarafından verilen 40 saatlik eğitimin öğrenciler açısından bir labaratuar eğitimi olduğunu kaydetti.

Genç; "Bugüne kadar muhakkak devletin bir takım kurumlarında işemleriniz olmuş ve bazen işlemlerinizin yapılamamasından yakınmışsınızdır. Şimdi artık o devletin kurumunda sizler olacaksınız. Artık devlet denilen soyut kavram sizsiniz. Artık devlet sizsiniz. Artık Sosyal Güvenlik çağımızın en önemli kavramı haline geldi. Bu kavramı sizlerde halkımıza sunacaksınız. Mesleğini sevmek herşeyin önünde gelir. Sizin mesleğinizde halkla direk teması olan bir meslek ve bunun yanında kıvanç verici onurlu bir meslek. Dilerim başarıyla ülkemizin hizmetinde olursunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 40 saatlik eğitim sonucu yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilere sertifikaları SGK İl Müdürü Erkin Avcı ve Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prf. Dr. İlhan Geç tarafından verildi. Dekan Genç, ayrıca hizmetlerinden ötürü SGK çalışanları adına SGK İl Müdürü Erkin Avcı'ya çiçek takdim etti.

Haber: H. KANAT