Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Kültür Merkezinde gerçekleşen konferans yoğum katılım ile bugün yapıldı.
Düzenlenen programa Düzce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, Bilgi Ortaokulu, Vatan Şıralık Ortaokulu, Hürriyet Ortaokulu, 19 Mayıs Ortaokulu ve Mevlana MTAL öğrencileri ve öğretmenleri programa katıldılar.



Konferansa konuşmacı olarak katılan Düzce Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Resul Kara, Bilgisayar Mühendisi Aylin Çevik ve psikolojik danışman Pınar Kalkan öğrencilere hitap ettiler.

“Öğrenciler, meslek tercihlerini küçük yaşlarda yapmalılar”
Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışmanı Pınar Kalkan yaptığı konuşmada meslek liselerinin öğrencilere avantajlarından bahsederek şunları söyledi:

“Genelde tercihlerimizi son dakika yapıyoruz. Aslında bunun çok daha erken yaşlarda başlaması gerekiyor. Özellikle de henüz bölüm tercihini, lise tercihini yapmamış öğrencilerimiz için şimdiden hayalini kurduğunuz meslekleri araştırmaya başlayıp, okuyup, inceleyip, size uygunluğuna bakıp ve gelecekte bu işi yaparken gerçekten kendinize mutlu hissedecek misiniz, bunu da göz önünde bulundurarak ona göre bir eğitim ve kariyer planlaması yapmanız gerekir. Bu konuda önümüzde 3 farklı seçeneğimiz var aslında. Özellikle bilişim alanı için konuşuyorum. Bir meslek lisesine giderek bu alandaki eğitimimize başlayabiliriz.”



“Çok daha kolay olmuş oluyor”


Meslek liselerinin avantajlı yönlerine de dikkat çeken Kalkan ifadelerini şöyle sürdürdü:

Meslek liselerinin şöyle bir avantajı var. Meslek lisesinde okuyor ve meslek lisesindeki bir alanı tamamlıyor, aynı alanda da üniversiteye devam etmek istiyorsa meslek yüksekokullarına girerken bu öğrencilerimiz ek puan alarak yerleşiyorlar. Dolayısıyla genel lisede ki bir öğrenciye nazaran 2 yıllık programlara yerleşmeleri çok daha kolay olmuş oluyor.”
 

Haber: H. DURNA