Düzce Rotary Kulübü tarafından 5. Geleneksel Engelliler Pikniği düzenlendi. Engelli çocuklar ile aileleri düzenlenen sosyal etkinliklerle güzel bir gün geçirdi.

At çiftliğinde gerçekleştirilen piknikte at binme imkanı bulan engelli vatandaşlar, hazırlanan mangal partisiyle de doyasıya eğlendi.

Düzce Rotary Kulübü 2012-2013 Dönemi Başkanı Haluk Bürgeç, pikniğin amacı ve 2012-2013 dönemi hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Bürgeç, “ 2008 yılından bu yana bu etkinliğimizi düzenliyoruz. Her yıl Ağustos sonu eylül başı gibi düzenlediğimiz etkinlikte bugünü onlarla paylaşmak, onların mutluluğunu gözlerinden okumak bizim için ayrı bir keyif oluyor. 2012-2013 döneminde engellilere meslek edindirme projelerimiz var. Bunları sivil toplum örgütleri ile birlikte organize edeceğiz. Engellilere yönelik bilgisayar eğitimi vereceğiz. Özellikle bedensel engelli arkadaşlarımızın oturdukları yerden yapabilecekleri iş kollarında eğitim almalarını istiyoruz. Bunların dışında Düzce Rotary Kulübü olarak birçok etkinliğimiz olacak. Okullarda su pınarlarının yapılması, öğrencilerin okullarda tuvaletlerden değil dışarıdaki temiz paslanmanmaz su pınarlarından su içmelerini sağlamak istiyoruz.Yine okullarda kırtasiye ve kitap dağıtımları organize edeceğiz. “diye konuştu.

HABER:S.KAŞKIR