Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, Düzce Üniversitesi rektörlük seçimleri sonrasında yaşanan gelişmeleri “endişe” verici olarak niteledi. Çakmak, seçimlerin ardından meslek yüksek okul müdürlerinin istifa ettiğini hatrlatarak, böyle bir yönetim anlayışının Düzce’nin gözbebeği olan üniversitenin önünü tıkayacağını iddia etti.

Çakmak, “Üniversitemizin bünyesinde ilçelerimizde Meslek Yüksek Okullarının kurulma sürecinde kurucu müdür olarak bizzat bulunmuş, bu okulları kurmakla kalmayıp Türkiye genelinde ses getiren projeleri gerçekleştirerek ülke genelinde dikkatleri yine bu meslek yüksek okullara çekmiş ve buna bağlı olarak bu okullarımızın hem örnek model olmasını sağlamış hem de öğrenci sayılarını en üst seviyeye çıkarmış akademisyenlerimiz bilindiği üzere rektörlük seçimlerinin hemen ardından müdürlük görevlerinden istifa etmişlerdir. (Düzce MYO, Kaynaşlı MYO, Çilimli MYO, Gümüşova MYO müdürleri) İki ilçemizdeki meslek yüksek okul müdürlerimizin (Cumayeri MYO, Gölyaka MYO) görev sürelerinin bugün yarın dolacağı bilinmekte olup bu müdürlerin de tekrar atanmayacakları değerlendirilmektedir. Emektar müdürlerimizin istifaları, tasviyesi rektörlük seçimlerinin bir sonucuysa bunu akademik ahlakla açıklamak mümkün değildir.” Dedi.

İki akademik birim dışında hiçbir akademik birimde yönetim kurulları oluşturulmadığını belirterek bu durumu da eleştiren Çakmak,burada da yönetim anlayışının ne kadar yanlış olduğunu vurguladı.

Çakmak, “Dolayısıyla öğrenci sayısı 11000’e yaklaşmış bir üniversitede her şeyin üniversitenin en üst kurulu olan Üniversite Yönetim Kurulunda görüşülerek karara bağlanıyor olması yönetim anlayışının ne kadar yanlış olduğunun bir göstergesidir. Akademik birimlerde yönetim kurulları oluşturularak yönetim paylaşılmalıdır. Üniversitemizin her yönden başarılı olması hem bizim önemsediğimiz hem de tüm Düzceliler'in son derece önemsediği bir konudur. Sayın Rektörümüzün Düzce’nin geleceği olan Üniversitemizin hak ettiği gelişimi gösterebilmesi için vakit geçirmeden ilmi liyakati ön planda tutarak bu konularda adım atması gerektiği çok açıktır.”şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN