Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, gençliğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim ve kültür alanında yapılabilecek faaliyetleri planlamak, gençlerin bilim, sanat ve kültürel alanlara ilgisini arttırmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve bu kapsamda yürütülen faaliyetleri desteklemek amacıyla öykücülüğün genç nesil tarafından sürdürülmesine, ilgi duyulması ve geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla edebiyat dünyasına yeni yazarlar kazandırılması kapsamında ödüllü "Genç Kalemler Öykü Yarışması" gerçekleştirilecek. Gençlerin katılımlarını sağlamak amacıyla Düzce Gençlik Merkezi liderleri, kentin önemli noktalarına broşürlerini asmaya ve dağıtmaya başladı.
Yarışmaya gönderilen eserler Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Yakup Çelik, Doğan Hızlan, Cemil Kavukçu, Prof. Dr. İskender Pala, Yrd. Doç. Dr. Tacettin Şimşek ve Sadık Yalsızuçanlar'dan oluşan Yarışma Seçici Kurulu tarafından değerlendirilecek.
Yarışma; empati, hoşgörü, şükür, geleneklerimiz, komşuluk ve vefa konu başlıkları altında ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler ve 14-19 yaş arası (19 dahil) öyküye ilgi duyan bütün gençler ile 20-29 yaş arası (29 dahil) gençler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecek olup her bir kategoride birinciye 10, ikinciye 6, üçüncüye 3 cumhuriyet altını verilecek. Ayrıca her kategoride mansiyon ödülü almaya hak kazanan beşer eser 1 cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.
Söz konusu yarışmaya ilişkin şartname, başvuru formu ve doğruluk beyanına aşağıda yer alan linklerden ulaşılabilir.​
http://gsb.gov.tr/content/files/201306/201306-Genc-Kalemler-Oyku-Yarismasi-Basvuru-Formu.pdf
http://gsb.gov.tr/content/files/201306/201306-Genc-Kalemler-Oyku-Yarismasi-Dogruluk-Beyani.pdf
http://gsb.gov.tr/content/files/201306/201306-Genc-Kalemler-Oyku-Yarismasi-Sartnamesi.pdf​
Yarışmaya ile ilgili Başvuru Formu, Doğruluk Beyanı, Yarışma Şartnamelerini www,gsb.gov.tr ve [email protected] adreslerinden temin edebilirler.

 

Haber: S. KAŞKIR