Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen "Benim Tarihim Mukaddes Emanetler" konulu konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterirken programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar, KYK İl Müdürü Kudret Koz ve akademisyenler katıldı. Salonu hınca hınç dolduran öğrencilerin bazıları merdivenlere oturarak, bazıları da ayakta durarak konferansı dinledi.

Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Topkapı Sarayı'nı, Osmanlı sultanlarının peygamber ve ehlibeyt sevgisini, Topkapı Müzesi'nde muhafaza edilen 605 parça mukaddes emaneti, Has Odayı, saray hayatı hakkında yanlış bilinen konuların gerçeklerini Osmanlı sanatına ve tarihine yansıyan belgeler ile anlattı. Tarihçi-Yazar Uğurluel, Osmanlı İmparatorluğu’nun dizilerde anlatıldığı gibi zevk ve sefa peşinde olmadığını altını çizerek, tarih derslerinin sadece antlaşmalara ve maddelere dayandırılarak gençlerin tarihten soğutulduğunu kaydetti.

Düzce Üniversitesi’ndeki KYK “Çınaraltı Sohbetleri” kapsamında salonu dolduran öğrencilere ve davetlilere teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Uğurluel’e Düzce Valisi Zülkif Dağlı, ebru sanatı hediye etti. Konferansın sonunda Sanat Tarihçisi ve Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel yeni kitabı Kudüs Mescid-i Aksa kitabını imzaladı.