Önder İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin 3.Bölge Koordinatörlük Toplantısı Azmimilli Mahallesi’nde bulunan Öğretmen Evi’nde düzenlendi. Düzce Valisi Ali Fidan, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu 24.Dönem Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Cumayeri Belediye  Başkanı Recep Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İdris Çalışkan, İmam Hatip Okullarının Okul Müdürleri ve mezunları katıldı.

İmam-hatip okulları ve derneklerin çalışmaları hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı Kahvaltıyla başlayarak protokol konuşmalarıyla sürdü. Toplantıda konuşan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, derneğin çalışmalarına değinerek, Koordinatörlük sistemine ilişkin genel değerlendirme ve verimliliğin artırılmasına yönelik son durum hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

VALİ ALİ FİDAN: “EĞİTİMLE NİTELİĞİN GELİŞMESİ HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR”

Düzce Valisi Ali Fidan, imam hatip liselerinin vizyon ve misyonuna dair önemli görevler üstlendiğini kaydederek kat sayı ile yaşanan zorlukların yeni aşıldığını söyledi. Yeni bir arayış içerisinde olunduğunu ifade eden Vali Ali Fidan, eğitimle niteliği geliştirmenin hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Vali Fidan, gençlerin nitelikli olmasının herkesin sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

BEKİROĞLU: “ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANLARINA YETKİ VERİN”

ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, imam hatip okullarının müdürlerinden istekte bulundu. “En ön planda gençler olmalıdır. Gençlere yetki verilerek önleri açılması gerekiyor. Gençler hakkında bizim öncelikle zihnimizin değişmesi gerekiyor. Gençlere yetki ve sorumluluk vermediğimiz sürece gençlerle ilgili konuşmalarımız duvara yazı yazmak gibi olur. Değerli okul müdürlerimiz, seçilmiş öğrenci meclisi başkanlarının önünü açmak için yetki verin. Küçük yanlışlarını da anlayışla karşılayalım.”

BEKİROĞLU: “DİP DALGAYI GENÇLERLE OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR”

Dernek başkanlarına seslenen Bekiroğlu, dernek olarak önemsedikleri noktaları anlattı. “Dernek başkanları mutlaka kendi gençlik başkanlarını oluşturmalı ve gençlik başkanları üzerinden öğrencilerimize ulaşabilmenin çabasını göstermeliler. Biz gençliği ancak yeniden bu şekilde toparlayabiliriz. İkinci bir husus, yine gençlerle ilgilidir.  ‘1 Kasım’da nasıl böyle bir oy oranı ortaya çıktı?’ diye birtakım bilimsel analizler yapıldı ama genel olarak ‘Bir dip dalga var.’ Değerlendirilmesi yapıldı. Dip dalgayı bilimsel olarak ifade edemezsiniz ama çözüm orada bulundu. Buradan alacağımız dersle dip dalgayı gençlerle oluşturmamız gerekiyor. Gençler, bizi harekete geçirmelidir. 1 milyon 200 bin öğrenci bizim 15 milyon öğrencimize halka halka eklenerek ulaşacaktır. Biz bu ülkede 15 milyon öğrencinim kurtuluşu için gayret ediyoruz.”

Bekiroğlu son olarak Düzce’deki imam hatip okullarının oranının Türkiye ortalamasının biraz üstünde olduğunu belirtti ve Düzce’deki 60 bin öğrenciyi el birliği ile geleceğe hazırlayalım mesajı verdi.

Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı İdris Çalışkan, 2013 yılında göreve geldiklerini belirterek faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.Koordinasyon toplantısı, birim toplantıları ile devam etti.

Haber;Y.SEVER