Göçmenlerin işgücüne dahil olmaları ve entegrasyonlarının sağlanması için yürütülen Brüksel merkezli ALMIT Projesi’nde pilot uygulamalara başlandı.

2017 yılında AB tarafından desteklenen ve Sofya Üniversitesi´nin koordinatörlüğünü yaptığı Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü ile Düzce Valiliği’nin birlikte yer aldığı Göçmenlerin İşgücü Piyasası Entegrasyonunun Eğitim Ve Becerilerini Haritalandırılması Yoluyla Hızlandırılması (ALMIT)  başlıklı proje kapsamında pilot il olan Sakarya, Kocaeli ve Düzce’de dil, vatandaşlık ve kültürel uyum kurslarının uygulamaları start aldı.



Proje ile göçmenlerin işgücü piyasasında yer alması için genel bir yaklaşım geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda 30 ay sürecek projede pilot uygulamalar, workshoplar, birebir görüşmeler, danışma seansları ve eğitici materyallerin hazırlanması gibi bir dizi faaliyet gerçekleştirilecek.



Bu faaliyetlerden ilki olan dil kursları, vatandaşlık ve kültürlerarası uyum konularında yapılacak pilot eğitimler için ilgili müfredatlar ve materyaller oluşturuldu. Bununla birlikte Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde pilot uygulamalara başlandı. Pilot uygulamalar ile toplamda 420 mülteci ve göçmene ulaşılması planlanıyor. Bu doğrultuda göçmenler A1 seviyesinde dil eğitimi ile sosyal güvenlik, konaklama, istihdam, vatandaşlık, sağlık hizmeti, eğitim ve Türkiye’deki kültürel ve sosyal değerler gibi Türkiye’ye uyum ve iş piyasasına entegrasyon için gerekli konularda pratik eğitimler alacaklar. Eğitimler 18 Şubat-29 Mart tarihleri arasında Düzce’de gerçekleştirilecek.

 

HABER: C. ÜSTÜNER 

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ