Gölyaka Kaymakamlığınında başlattığı “Gölyaka Okuyor Kampanyası”nda bugün ödüller dağıtıldı. Her okuldan en fazla kitap ve sayfa okuyan üçer öğrenciye törenle ödülleri verildi.

Gölyaka Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Belediye Başkanı Nihat Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yazar, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı törende, Kaymakam Ömer Faruk İlhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yazar, birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, projenin sahiplenilmesini, okumanın yararlarını, dünya çapında hemen hemen en az okuyan bir toplumun Türkler olduğu ve bunun böyle gidemeyeceği vurgulandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren 39 öğrenciye, teşekkür belgesi ve birinci olana 60 YTL, ikinci olana 40 YTL ve üçüncü olan ise 20 YTL ödül verildi. Kaymakam Ömer Faruk İlhan, her ay tekrarlanacak olan bu proje kapsamında birinci yarıyıl tatilinde Ankara gezisi, ikinci yarıyıl tatilinde ise Çanakkale gezisi yapılacağını öğrencilere müjdeledi. İlhan, ayrıca bu kampanyanın öğrencilerle sınırlı kalmamasını, velilerin ve halkında projeye katılması gerektiğini söyledi.