Gölyaka Muhtarlar Derneği (Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi) , Gölyaka'nın yetiştirdiği "Bilim İnsanları"nı düzenlenen bir programda "Şükran Plaketi" ile ödüllendirdi. Gölyaka Kültür Park'ta düzenlenen programda Gölyaka doğumlu olup ilçede öğrenim gören bilim insanları  plaketle ödüllendirildi.Plaket alan bilim insanları tören esnasında duygusal anlar yaşadı..Gölyaka Muhtarlar Derneği tarafından organize edilen programda, Gölyakalı üç bilim insanı Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar , rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Ayla Keçeci şükran plaketi ile ödüllendirildi.Programda hazır bulunan Düzce Valisi Ali Fidan,  böyle bir organizasyonun  başarıyı teşvik edeceğini dile getirerek,  plaket alanları kutladı..

Gölyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Maksut Şen, açılışta yaptığı kısa konuşmada Gölyaka'nın yetiştirdiği bilim insanlarıyla grur duyduklarıın belirterek "onlara hayırlı ömürler diliyoruz, bilim insanlarımızın Gölyakalı oluşu bizim azmimizi artırmaktadır her zaman onlarla grur duyacağız" dedi.Daha sonra üç bilim insanı  DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç,DÜ. Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ayla Keçeci'ye plaketleri takdim edildi..

DÜ.Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın plaketini Vali Fidan takdim etti., bu tür programların başarıyı teşvik edeceğini belirterek, plaketle ödüllendirilenleri tebrik etti ve organizasyon için de muhtarları kutladı.Düzce Üniversitesi Rektörü Prof, Demircan Çakar'da  Gölyakalı olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getirerek "gösterilen ahde vefa için teşekkür ediyorum " dedi ve ilave etti: "Babamın kızı olmaktan grur duyuyorum, kız çocuklarımızın eğitimde desteklenmeye ihtiyacı var. Kız çocuklarınızı okutun, kız çocuklarınızı okutmak bir zorunluluktur" dedi:

DÜ. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ilhan Genc'in plaketini de Gölyaka Kaymakamı Murat Şener verdi. Kaymakam Şener'de Prof. Genc'i tebrik ederek organizasyon için muhtarlar derneğini kutladı. Rektör yardımcısı Prof. Genç'te yaptığı konuşmada gösterilen vefa örneği için teşekkür ederken böyle bir ödülü doğduğu ilçede almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek "Bu ödülü en mutena köşede saklayacağım" dedi

DÜ.Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Ayla Keçeci'nin plaketini de Gölyaka Belediye  Başkanı   Bekir Akbulut verdi.Doç. Keçeci 'de organizasyon için Muhtarlara teşekkür etti. Başkan Akbulut'da Gölyaka'dan bu tür bilim insanlarının yetişmesinin gelecek neslin gelişiminde okuma zevkinin gelişmesinde büyük etken olacağını dile getirdi.

Programda ödül alan üç bilim adamı Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof.  Dr. İlhan Genç ve Doç. Dr. Ayla Keçeci'nin yanısıra Düzce Valisi Ali Fidan, Jandarma Garnizon komutanı Albay Bilal Güvenir, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, ilçede görev yapan daire müdürleri ve Gölyaka'nın mahalle ve köy muhtarları  hazır bulundu.

HABER;E.TAYHAN