Eğitim sendikaları, 2010-2011eğitim öğretim yılında başlanan ve aynı yılın ikinci dönemi uygulamaya geçen “Aile Öğretmenliği Projesi” ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.
Sendikalar adına konuşan Türk Eğitim- Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak yaptığı açıklamada uygulama kapsamında istenen raporlar vasıtası ile öğretmenlerin baskı altına alınmaya çalışıldığı ifade ederek “ Bu yıl proje ile ilgili eğitim denetmenlerinin yapacağı incelemelerle zorunluluk yaklaşımı artarak devam edeceği anlaşılmaktadır. Öğretmenlerin görev tanımı içinde yer almayan ve hiçbir yasal dayanağı olmayan “ev ziyaretlerinin” öğretmenlerimize dayatılmasını reddediyor ve buna şiddetle karşı çıkıyoruz.” Dedi.

Projeye katılan gönüllü öğretmenlere verilen ek görev için 6245 sayılı Harcırah Kanununa ve MEB yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin karara göre ücret verilmesi gerektiğini belirten Çakmak, proje ile hiçbir öğretmenin ev ve iş yeri ziyaretinde bulunma zorunluluğu olmadığını söyledi.

Çakmak, projeye gönüllü olarak katılan öğretmenlere yapacağı her ziyaret için valilik onaylı görev belgesi düzenlenerek öğretmenlerin hukuki açıdan güvence altına alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haber; S. KAŞKIR