Düzce Üniversitesi Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Düzce Valisi adına Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Ayhan Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Altun, protokol üyeleri, , öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri ile basın mensupları katıldı.


Kortej yürüyüşüyle başlayan törenin açılış konuşmasını, lisans programları birincisi olan Sosyal Hizmet Bölümü öğrenci Gökçe Nur Mısırlı gerçekleştirdi.



Bu özel günde tüm öğrenci arkadaşlarını temsil etme mutluluğuna eriştiği için onur ve gurur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Mısırlı, “Üniversitemizin tüm akademik kadrosu, özverili ve sıcakkanlı tavırları ile bizlere sadece mesleki eğitim vermekle kalmadı. Bizlerin özgüveni yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk üstlenen ve sürdüren, sıradan değil kendi alanında en iyi olmayı hedefleyen bireyler olmamız için büyük çabalar gösterdi. Kendim ve arkadaşlarım adına üzerimizde emeği bulunan tüm hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. Başarıların kazanılmasında en büyük pay sahiplerinden birinin aileler olduğunu söyleyen Gökçe Nur Mısırlı, diplomalarını da ailelerinin adına alacaklarını vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.


Düzce Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. yılında öğrencileri mezun etmekten duydukları gurur ve heyecanı ifade ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 1.500’e yakın öğrenciyi geleceklerini kuracakları günlere uğurlarken bununla birlikte gelecek öğretim yılında 7 bin yeni gencimize kucak açacak olmanın telaşı ve sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

BU BAŞARI DÜZCE’NİN

Düzce Üniversitesi’nin kuruluşundan bu güne kadar; Bölgemizin ve Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayacak projeler geliştirdiğini, lisansüstü tezler üreterek sorunlara gerçekçi çözümler ürettiğini ve değer üretmeye devam ettiğini vurgulayan Rektör Çakar, “‘En büyük değerimiz öğrencilerimizdir.’ anlayışı ve her zaman herkese açık kapı yaklaşımı ile birçok başarıya imza atıyoruz. Açıklanan 2016 yılı başarı sıralamasında, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında yine birinciyiz. Genel sıralamada da geçen yıl üçüncü sırada yer alırken bu yıl ikinci sıraya yerleştik. Akademik teşvik bazında yapılan sıralamalarda ise eski, köklü ve kurumsallaşmasını tamamlamış pek çok üniversiteyi geride bırakmayı başardık. Ülkemiz çapında işletme/iktisat fakülteleri arasında 4., sağlık bilimleri alanında da 3. olduk. Bu gurur öğrencilerimizin, ailelerimizin, tüm mensuplarımızın ve Düzce’nindir.” şeklinde konuştu.

BÜTÇEMİZİ YÜZDE 40 ARTTIRDIK

Girişimcilik ve Ar-Ge alanında da Üniversitenin adından söz ettirmeye devam ettiğine dikkat çeken Rektör Çakar, “Bu yıl yalnızca altı devlet üniversitesinin almaya hak kazandığı teknoloji transfer ofisleri kapasite artırımı desteğinden faydalanmaya hak kazandık. MARKA desteği ile Bölgemizin büyük ihtiyaç duyduğu Tasarım Prototipleme ve Test Merkezi’ni kurduk ve Merkezi Araştırma Laboratuvarlarımızın akreditasyon süreçlerini başlattık. Geçen yıl 121 milyon TL olan bütçemizi yüzde 40 artırarak 2016 yılı itibari ile 166 milyon TL bütçeye ulaştık.” ifadelerini kullandı.


Hz. Mevlana’nın “Kalbimiz kıymet bilene emanet.” sözüyle öğrencilerin ailelerine seslenen Çakar, “Yıllar önce bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlıklarınızın kıymetini bildik, bugün de onları büyük bir gururla sizlere teslim ediyoruz. Özveriniz, fedakârlığınız ve bizlere olan güveniniz için teşekkür ediyoruz.” dedi.

MEZUN OLDUĞUNUZ OKULLA GURUR DUYUN

Üniversitenin; derslerin, ödevlerin veya projelerin çok daha ötesine uzanan bir yaşam deneyimi olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar öğrencilerimize hitaben, “Üniversitemizin paylaşımcı, toplumla iç içe geleneği ve duruşu, sizlere vermeye çalıştığımız eğitimin önemli bir parçasını oluşturdu. Mezunu olduğunuz Üniversite ile gurur duyun. Sizlere, sağlık, bereket ve değer üreten hizmetlerle dolu bir gelecek diliyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.


ARTIK TÜKETEN DEĞİL, ÜRETENSİNİZ

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, yorucu ve zorlu bir sürecin sonunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerin mutluluğunu paylaşmaktan duyduğu sevinç ve gururu dile getirerek sözlerine başladı. Öğrencilerin bugünlere gelmesinde büyük fedakârlıklar gösteren ailelerini ve Üniversitenin öğretim üyelerini tebrik eden Bağcı, gençlerin bundan sonra tüketen değil, üreten birey olma aşamasına geldiğini ifade etti.

Gençleri zorlu hayat mücadelesinde ayakta tutacak olan gücün, içlerindeki vatan ve millet sevgisi olacağının altını çizen Hasan Bağcı, öğrencilerin aldıkları bilgi, beceri ve donanımlarla Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkı sağlayacağına yürekten inandığını söyleyerek sözlerine son verdi.


Protokol konuşmalarının ardından Üniversite Türk Halk Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Topluluğu tarafından gerçekleştirilen halkoyunları gösterisi, ilgi ve beğeniyle takip edildi. Halkoyunları gösterisinin sonrasında, lisans ve ön lisans programlarında dereceye giren öğrenciler için hediye ve plaket takdim törenine geçildi.


Düzce Üniversitesi lisans programı birincisi Gökçe Nur Mısırlı, lisans ikincisi Begüm Özkütük ve lisans üçüncüsü Esma Güç; ön lisans programı birincisi Kemal Çelik, ön lisans ikincisi Serkan Filiz ve ön lisans üçüncüsü Halime Gündoğdu hediyelerini almak üzere sahneye davet edildi. Dereceye girerek okullarından mezun olan öğrencilerin plaket ve hediyeleri, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Vali Yardımcımız Hasan Bağcı, Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Ayhan Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber, Rektör Yardımcılar Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Altun ve törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.


Öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi, fakülte ve yüksekokul birincileri tarafından yaş kütüğüne isim çakılmasıyla devam eden programın sonunda, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı mezunları, büyük bir heyecan ve coşkuyla keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.


Haber;S.KAŞKIR