AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin konuğu olan Sosyal Medya Uzmanı Enes Konuk, İletişim Becerileri ve Sosyal Medya konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Türkiye’de sosyal medyayı en yoğun gençlerin kullandığına dikkat çeken Konuk, “Gençler bir günün ortalama 54 dakikasını sosyal medyada, 43 dakikasını oyun oynayarak, 28 dakikasını ise sevdiği müzikleri indirerek geçiriyor, sosyal medyada online olmayı ise çok seviyor” dedi.

Sosyal medya ve internetin insan hayatında fazla yer kapladığını vurgulayarak nedenlerini sıralayan Konuk, “Hayatımıza bir anda girmiş gibi gözükse de; bu sosyal medya ve internet hayatımızda neden bu kadar yer kapladı derseniz; hayvanlardan daha çok paylaşımcıyız ve biz insanların yalnız yaşayamama lüksüne sahip olmamızdan kaynaklanıyor” diye konuştu.

“Dünyanın bugün itibari ile geldiği noktaya bakacak olursak; 2.1 milyar internet kullanıcısı ve 7 milyar cep telefonu kullanıcısı var” diyen Konuk, “2015‘de ise her bireye ikişer adet cep telefonu düşüyor olacak” dedi.

Sosyal medyayı Türkiye’de en iyi kullananlar arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başı çektiğini dile getiren Konuk, dünyada ise sosyal medyada başı ABD Başkanı Barack Obama’nın çektiğini ve takipçilere bakıldığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise dünyada ilk onda olduğunu dile getirdi.

HABER:C.ÜSTÜNER