Üniversitenin Beçi Kampüsünde yapılan sunum programına, Düzce belediye başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Kalkınma ve tanıtma vakfı başkanı Önder Tonyalı'nın yanı sıra bazı belediye başkanları, STK temsilcileri, Resmi kurum yöneticileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Rektör Prof.Dr. Sivrikaya Şerifoğlu Haziran 2010 ile kasım 2010 arasında yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yaz sezonu olmasına rağmen bir çok aktiviteye ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Sivrikaya Şerifoğlu sözü Tıp Fakültesi Hastanesine ve teknopark çalışmalarına getirdi.

Şerifoğlu; “Tıp Fakültesi Hastanemiz Sağlık bakanlığından yapılan yardımlara gerek duymadan kendi yağı ile kavrularak gelişti. Üniversitelerin değişen rolü paneline katıldık. 19 kalite kongresine katıldık. 17 Ağustos ve 12 kasım depremlerinde hayatını kaybedenler için bir hatıra ormanı yaptık ve öğrencilerimiz bu fidanlara hergün sulama yapıyorlar. Üniversitemizin en büyük hedeflerinden bir taneside teknopark çalışmalarıdır. Teknopark'ımız kuruldu. Fakat daha alanımızın belirlenmemesine karşılık sanayiciler kapımızı çalmaya başladı. Genişleme arazilerine ihtiyacımız bulunuyor." dedi.

Üniversitenin hızlı gelişimi salonda bulunanlar tarafından hayranlıkla dinlendi. Soru cevap kısmında da, Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden Çağlar Özer'in "Meslek yüksek okulu diğer MYO'lara göre küçük ve gölgede kalıyor. Bu alan artık bize yetmiyor. Bu konu ile ilgili bir çalışma yapılacakmı?" şeklinde sorusuna, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sivrikaya Şerifoğlu, “Sıkıntıyı biliyoruz. Meslek Yüksek Okullarında 3 binin üzerinde öğrencimiz var. Bunun için önümüzdeki günlerde çalışmalarımız olacak” ifadesini kullandı.

Haber; Ş. ÇAKIR