Değer üreten Düzce üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan ürniversiteler arasındaki genel sıralamada 4. sırada yer aldı.
Sıralamada kriter olarak alınan, alt yapı, kadro sayısı ve kaynak yaratma vakıflarına sahip olan üniversiteleri geride bırakan Düzce Üniversitesi, 100-179 puan aralığı ile 4. sıraya yerleşti.
Milliyet Gazetesi yazarlarından Abbas Güçlü, “Türkiye'nin en iyi üniversiteleri, tıp fakültesi olan-olmayan üniversiteler konulu yazılarında, ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ve bir grup akademisyenin yaptıkları çalışmalara yönelik bilgiler verdi. Araştırma da, üniversitelerin 9 yeni kriteri, bilgi alınan kaynakları ve performans listeleri belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre, Düzce Üniversitesi, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler genel sıralamasında, 100-179 puan aralığı ile alt yapısı tamamlanmış, kadro sayısı fazla olan ve kaynak yaratan vakıflara sahip olan diğer üniversiteleri geride bırakarak 4. sıraya yerleşti. Tıp fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında da Düzce Üniversitesi, 100-159 puan aralığı ile daha önce bağlı olduğu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin üstünde yer aldı.Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, bu başarı ile ilgili olarak açıklama yaparken, “ İnsan sağlığının ve hasta memnuniyetinin her şeyden önce geldiği 350 yatak kapasiteli, her türlü cihaz ve donanıma sahip, nitelikli akademik ve idari personelle hizmet veren Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, ülkemizin öncü hastanelerindendir. Üniversitemizin ve hastanemizin gelişimi devam ettikçe daha üst sıralarda yer alacağımıza inanıyoruz.” dedi. Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi'nin ürettiği katma değerle, çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyet üniversitesi olmayı hedeflediğini kaydederek, çağdaş, yenilikçi ve saygın olma hedefini sürdüreceğini belirtti.