Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ortaokul öğrencileriyle beraber keyifli vakit geçirdiler. Toki Mehmet Akif Ortaokulu öğrencileri sanata büyük ilgi ve alaka gösterdiler. Etkinliğin amacının, çocukların resme olan ilgilerini ortaya çıkarmak olduğunu söyleyen okul müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit bu çalışmanın diğer ortaokullarda da uygulanacağını belirtti.

Resim bölümü öğretmenleri  Selma Yılmaz, Tezcan Sarcan, Nuriye Cankurtaran öncülüğünde yapılan çalışmaya Düzce Güzel Sanatlar Lisesi okul müdürü  Dursun  Ali Yavuzyiğit'te katıldı.



Çalışmanın amacını okul müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit şu cümlelerle açıkladı:

"Resme ilgi duyan, resme yeteneği olan  ortaokul öğrencilerin dikkatini çekmek, Düzce Güzel Sanatlar Lisesini tanıtmak ve sanatın önemini vurgulamak. Bu çalışmanın plan dâhilinde merkezdeki diğer ortaokullarda da tekrarlanacaktır.”



Canlı performans çalışması, Toki Mehmet Akif Ortaokulu öğrencililerin ilgisini çekti. Öğrenciler heyecanla çalışmayı  takip ettiler. Özellikle son sınıf öğrencilileri çalışmayı dikkatli  ve ilgi ile izlediler. Öğrenciler hem  bu çalışmalarla hem de Güzel Sanatlar Lisesi  hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar.



Çalışmaya Toki Mehmet Akif Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni Mahide Uyanık önderliğinde  ilgili öğrenciler canlı performans portre çalışmasına katıldılar.



Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ise, böyle güzel  bir çalışma içinde oldukları için mutlu oldukları söylediler.

Haber: H. DURNA