Gümüşova Hacıkadirler İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencileri Hilal Beyza Kara ve Kaşife Soğan Matematik Öğretmeni Ahmet Ünsal danışmanlığında hazırladıkları proje ile Türkiye birincisi oldular.

 

 Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile hazırlanan ”Bu Benim Eserim” proje yarışmasına Matematik alanında hazırladıkları proje ile katılan öğrenciler ülke genelinde 18700 projenin katıldığı yarışmada son 50 proje arasına girerek Düzce’ye bir birincilik daha getirdiler.

 

Yarışmanın ardından Düzce’ye dönen öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer tarafından makamında kabul edilerek ödüllendirildiler. Sezer, öğrenci ve Hacıkadirler İlköğretim Okulu matematik öğretmeni Ahmet Ünsal’a birer teşekkür belgesi verdi.

 

İl Mili Eğitim Müdürü Yusuf Sezer burada yaptığı konuşmada “Son zamanlarda Düzce’de eğitim alanında başarılar artıyor. Bu başarılar bize gelecekte Düzce’de eğitim alanında çok iyi şeylerin olacağını gösteriyor” dedi. Bu başarıların daha büyük başarılar için emsal teşkil etmesini diliyorum diyerek Hacıkadirler İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenini bu başarılarından dolayı kutladı.

 

 

 

Öğrenciler daha sonra Düzce Valisi Bülent Kılınç’ı makamında ziyaret ettiler. Burada da Vali Bülent Kılınç tarafından proje sahibi öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür belgesi ile birlikte öğrencilere birer çeyrek altın taktim edildi.

 

Vali Kılınç’ın ‘Büyünce ne olacaksınız?’ sorusuna öğrencilerden Hilal Beyza Kara eczacı olmak istediğini, Kaşife Soğan ise hukuk okumak istediği yanıtını verdi. Kılınç, bir köy okulundaki öğrencilerin Matematik yarışmasındaki başarılarının küçümsenmeyecek kadar büyük bir başarı olduğunu belirterek, ''Özellikle öğretmenlerini kutluyorum. Öğrencilerimizin başarılarının devamını getirmeleri için daha fazla çalışmalarını diliyorum. Bu noktada biz de elimizden gelen tüm desteği vereceğiz'' dedi. Kılınç öğrencileri Düzce’ye kazandırdıkları bu başarılarından dolayı kutladı.