Bu yıl ilk kez uygulanan bir sistem ile öğrenciler ve veliler karneleri bakanlığın internet sitesinde görüntüleyebilecek. Ancak sanal karne uygulamasının beraberinde, eskiden çamaşır suyu ile yapılan not değiştirme işleminin sanal aleme taşınması ihtimalini de akla getiriyor.

Sanal Karne ile  eskiden öğretmenlerin dolmakalem ile karnelere tek tek yazdığı notların, karnesinde kırık olan öğrencilerin çamaşır suyu ile notlarını silerek velilerinin beğeneceğini umduğu yüksek notları yazması tarihe karışacak. Ancak çocukların önemli bir kısmının bilgisayar kullanmayı bildiği günümüzde artık milli eğitim bakanlığının internet sitesinin hedefe taşındığı, karnesinde kırık olan öğrencilerin kendileri veya yardım alabilecekleri hackerler tarafından bu sitede istedikleri düzeltmeleri yapmaya çalışabilecekleri uyarıları yapılıyor.

Konu ile ilgili olarak Bakanlık yetkililerinin de bazı çekinceleri olduğu haberleri ulusal basında yer alırken, küçük bir olasılık da olsa karnelerin bulunduğu bakanlık sitesinin hackerlerin saldırısından korumak için alınacak önlemlerle ilgili çalışma yapılması gerektiği de kaydediliyor.

Öğrenciler ise çamaşır suyu ile yapılan hilenin sitenin hack’lenmesi yolu ile yapılabileceğini ifade ediyorlar.