Ankara, Bartın, Bilecik, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Sakarya ve Zonguldak'ın katıldığı hafızlık yarışmasının 6. grubu Düzce'de yapıldı. Durmazlar düğün sarayında gerçekleşen yarışmayı Düzce Milletvekili Metin kaşıkoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş, Kaynaşlı belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Düzce Belediye Başkan yardımcısı İsmail Tanyel, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Saadet Partisi İl Başkanı Selahattin Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gıyasettin Kaya katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, "1400 yıl önce bugünlerde Kuran-ı Kerim'in yeryüzüne indirilişi gerçekleşmişti. Herşeyin en sonuncusu en mükemmelidir. Bu yüzden Kitap olarak son indirilen Kuran-ı Kerim en mükemmelidir. Peygamber olarak Hz. Muhammed en mükemmelidir. En son gelen dinimiz islam en güzel mükkemmelimizdir. Bayrak gönderden inmeyecek, ezan sesi ise minarelerden dinmeyecek" dedi.
Milli Eğitim Bakanlşığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gıyasettin Kaya ise: "Bu yarışmalar sayesinde öğrencilerimizi kurana ve ileride imamlığa din görevliliğine teşfik etmek için yapılmaktadır. Ayrıca bu öğrencilerimize keşfetmek için en güzel yarışmalardan biride budur. Bu yarışmalar türkiye'nin her yerinde İmam Hatip Lisesi bulunan tüm illerde yapılyor. Bugün burada bölge finalini gerçekleştiriyoruz. Burada finali kazanacak kişi türkiye seçmelerine gidecek" dedi.
Konuşmaların ardından Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hazırladığı sinevizyon gösterimi salonu dolduranlar tarafından büyük bir dikkatle izlendi. Daha sonra başlayan hafızlık ve ezan yarışmasına geçildi. Ezan okuma yarışmasında Kastamonu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Odabaşı birinci olurken, Hafızlık yarışmasında Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Albayrakoğlu birinci oldu. Düzenlenen programda en çok ilgiyi Tasavvuf Müziği aldı.

 

Haber; Ş. ÇAKIR