Amacı “okulu sevdirmek” olan proje kapsamında öğrenciler hafta sonu da okula gelecek ancak ders değil arkadaşlarıyla sportif ve kültürel aktiviteler yapacak. Çocukların temel bilgi ve kabiliyetlerini geliştirmesi amacıyla yürürlüğe konan bu projede, artık okulları sadece derslikleri olan, fiziki alanlar olarak görülmeyecek.

FAALİYETLER

Çocuklar artık araştırma yapmak için internet kafelere gitmek zorunda kalmayacak, okullardaki bilgisayarlar öğrencilerin hizmetinde olacak ve internette diledikleri gibi serbestçe dolaşabilecek. Bakanlık, öğrencilerin sportif ve kültürel faaliyetlerini geliştirmesi için okullara talimat verdiği öğrenildi. Velilerinde bu programlara katılması sağlanacak.

OKULLAR SADECE DERSLİK DEĞİL

Okullar bu proje sayesinde sadece derslikleri olan fiziki mekânlar olarak görülmeyecek, iç dünyamızı, vizyonumuzu yansıtan mekânlar olarak algılanacak. Eğitim alanındaki en önemli engellerimizde önümüzden kalkmış olacak. 2011-2012 eğitim öğretim yılında okulları öğrencilerin ve velilerin kullanabildiği, rahat girip çıkabildiği ve hatta kendi ailevi ve sosyal, kültürel faaliyetlerini yapabilecekleri mekânlar haline getirilecek.

Haber; G. KARDUZ