15 Temmuz hain darbe girişiminin simge ismi Şehit Ömer Halisdemir adına Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından 81 ilde düzenlenen “Şehit Ömer Halisdemir’e Mektup” Yarışmasının mimarları Ortaokul Müdürü Murat Zengin, Din Kültürü Öğretmeni Ömer Tokgöz ve Türkçe Öğretmeni Musa Dursun Gazeteci Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu Günlük programına konuk oldu. Projenin koordinatörlüğünü yapan eğitim görevlileri, 15 Temmuz’da milli iradeye karşı yaşanan ayaklanma sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak darbenin seyrini değiştiren ve direnişin ismi olarak tarihteki yerini alan Şehit Ömer Halisdemir adına düzenlenen projeyi anlattılar.
Din Kültürü Öğretmeni Ömer Tokgöz, Düzce merkezli 17 bin 500 ortaokul ile 5 milyon öğrencinin dahil olacağı mektup yarışmasının nasıl ortaya çıktığını anlattı. Projenin sihirli sözcüklerinin unutmamak ve unutmamak olduğunu söyleyen Tokgöz, o gece büyük cesaret örneği gösteren Halisdemir’i sürekli gündemden tutmak istediklerini ifade etti.

Okul Müdürü Murat Zengin projenin çıkışını şöyle dile getirdi: “Darbe akşamı saldırıya ilk tepkiyi veren illerden olan Düzce küçük Türkiye olmuştur. Bu özelliğimizle bizde yaşadıklarımızı nesilden nesile aktarmak için tozlu raflarda kalmamak kaydıyla kitap haline getirmeyi hedefledik.”

Türkçe Öğretmeni Musa Dursun, şehitlere vefa borcu ödenmesi gerektiğini kaydederek hatıraları yaşatma gayreti neticesinde projeyle öğrencilere demokrasinin önemini, vatan, bayrak ve millet sevgisini aşılamak istediklerini söyledi. Projenin amacı hakkında bilgiler veren Tokgöz, yarışma çerçevesinde neler yapılacağı hakkında bilgi verdi. 18 Aralık’ta okullardaki eserlerin derecelendirileceğini aktaran Tokgöz, 81 ilin birinci eserlerinin Düzce’de değerlendirileceği bilgisini vererek ödül töreni 4 Mart’ta yapılacak yarışmada dereceye girecek eserlerin 5 bin kitap olarak basılacağını ifade etti.

Proje koordinatörleri öğretmenler, Türkiye’nin çeşitli illerinde görevli öğretmenlerin projenin kendilerini kıskandıran bir proje olduğunu paylaşarak Düzce’nin tanıtımına da vesile olduğunu ifade etti.

Okul Müdürü Murat Zengin, yarışma için projede emeği olan Şerifoğlu Ortaokulu ve Bilişim Öğretmeni Halime Ünal ve Müdür Yardımcısı Kerim Ünlü tarafından hazırlanan yarışmanın afişindeki mesajın ‘Vatanınızı sevin’ olduğunu vurguladı.
Projede görev alan öğretmenler, son olarak tüm öğrenci ve öğretmenlerin ilgi ve duyarlı olmalarını istedi.