18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde tüm yurt, 250 binden fazla şehit verdiğimiz yeni bir ruhun, dirilişin destanını anıyor. Türk Ordusu, bir asır önce dünyanın en güçlü ordularını Çanakkale’de dize getirdi ve destan yazdı.



İşte bu önemli ve anlamlı gün dolayısıyla da Hamitşerifoğlu Ortaokulu’nda bir program düzenlendi.



Gün boyu kutlanacak olan 18 Mart programı için hazırlanan sergide Çanakkale'yle ilgili verilen mesajlarla öğrencilere vatan, millet ve bayrak sevgisinin kazandırılması sağlandı. Çanakkale’de askerlere verilen bir öğünün ikram edildiği öğrencilere Çanakkale ruhu kazandırıldı.





Konferans salonunda öğrenciler tarafından Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı oratoryo izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca açılan anı defterine öğrenciler, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için duygu ve düşüncelerini yazdı.



“Çanakkale bizi biz yapan değerlerin yazıldığı, bir hilal uğruna gemilerin battığı yerdir”
Hamit Şerifoğlu Ortaokul Müdürü Bahattin Yılmaz 18 Mart günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biliyorsunuz ki bugün Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü kutlanıyor. Çanakkale bizi biz yapan değerlerin yazıldığı, bir hilal uğruna gemilerin battığı yerlerdir. Genç nesillerimizi Çanakkale ruhuyla yetiştirip onlara Çanakkale havasını teneffüs ettirmek istiyoruz. Çanakkale’de ne yazıldı, ne yapıldı, nasıl yapıldı, imkansızlıklar nasıl imkana dönüştürüldü, çekilen o sıkıntılar nasıl bertaraf edilerek, yok edilerek vatan yeniden kimliğine kavuştu. Bunları çocuklarımıza aktarmak istiyoruz. Bunun için bugün resim sergisi düzenledik. Öğrencilerimize üzüm hoşafı dağıtıyoruz ve niçin bu hoşafın dağıtıldığını da anlattık öğrencilerimize. O günü bir nebze olsun çocuklarımıza yaşatmak istedik. Ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Seyit Onbaşı ve isimsiz kahramanları bir kez daha saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.”






Haber: H. DURNA

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ